888 «Πόσα λίτρα χρώμα χρειάζομαι για να βάψω;» | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / «Πόσα λίτρα χρώμα χρειάζομαι για να βάψω;»

«Πόσα λίτρα χρώμα χρειάζομαι για να βάψω;»

Βάψτε σωστά και οικονομικά!

Η αναγνώστριά μας Πρεβεζάνου Σοφία μας ρώτησε πόσα λίτρα θα χρειαστεί για να βάψει ένα δωμάτιο. Επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και τα οικονομικά προβλήματα δίνουν και παίρνουν, είναι λογικό να προσπαθείτε να κάνετε οικονομία από όπου είναι αυτό εφικτό. Οπότε γιατί να προσλάβετε έναν ελαιοχρωματιστή, αφού θεωρείτε πως θα μπορέσετε να βάψετε εξίσου καλά τον χώρο σας εσείς οι ίδιοι; Μεταξύ μας το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο με αυτό ενός επαγγελματία, αλλά γιατί να μην δοκιμάσετε και εσείς, μπορεί να είστε ταλέντο!

Ας ξεκινήσουμε!

Αρχικά να σας πούμε πως θα σας μιλήσουμε για το εσωτερικό βάψιμο του σπιτιού. Το εξωτερικό απαιτεί έναν ειδικό, για αυτό καλύτερα να μην πειραματιστείτε εκεί.

Πάρτε μολύβι και χαρτί και κάντε τους υπολογισμούς σας.

Πρέπει να υπολογίσετε σε πρώτο στάδιο το εμβαδόν των τοίχων του δωματίου σε τετραγωνικά μέτρα (cm2). Πως θα το κάνετε αυτό; Μετράτε την περίμετρο του δαπέδου και το ύψος του δωματίου και τα πολλαπλασιάζετε. Το αποτέλεσμα είναι το εμβαδόν του δωματίου. Όμως εσείς δεν θα θέλετε να βάψετε τα παράθυρα και τις πόρτες που βρίσκονται σε αυτό, οπότε πρέπει ξεχωριστά να αφαιρέσετε από το συνολικό εμβαδόν, τα τετραγωνικά μέτρα που αυτά καλύπτουν. Πολλαπλασιάζετε το ύψος και το πλάτος της πόρτα και των παραθύρων και το αποτέλεσμα το αφαιρείτε από το συνολικό εμβαδόν. Έτσι λοιπόν έχετε βρει τα τετραγωνικά μέτρα του δωματίου που πρέπει να βαφτούν.

Προσοχή! Πριν προβείτε στην αγορά του χρώματος πρέπει να δείτε αν θα χρειαστεί να περάσετε τις επιφάνειες ένα ή και δύο «χέρια», γιατί όπως καταλαβαίνετε η ποσότητα των λίτρων θα διπλασιαστεί. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από διάφορους παράγοντες, όπως από την κάπνα στους τοίχους και το ταβάνι αλλά και από το αν υπάρχουν αποτυπωμένες οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του παιδιού σας στους τοίχους του σπιτιού.

Αποφασίστε αν θα περάσετε τους τοίχους σας ένα ή δύο χέρια.

Στη συνέχεια διαλέγετε τι είδους μπογιά θα χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν διάφορα είδη, όπως ματ πλαστικό χρώμα, υδρόχρωμα, αστάρι και άλλα. Σε κάθε συσκευασία χρώματος αναγράφεται ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να καλυφθεί ανά λίτρο. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πλαστικό χρώμα που είναι και το πιο σύνηθες, θα πρέπει να υπολογίσετε και τα λίτρα που θα προκύψουν από την αραίωσή του με νερό (λεπτομέρειες αραίωσης αναγράφονται στη συσκευασία).

Κατά τη διαδικασία του βαψίματος υπάρχουν σχετικά συχνά απώλειες, ειδικά αν το επιχειρείτε για πρώτη φορά, οπότε σας προτείνουμε να προμηθευτείτε ένα 10% περισσότερο υλικό.

Στο τέλος είμαστε σίγουροι πως θα νιώσετε πολύ περήφανοι για τη δημιουργία σας!

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Ξεφορτωθείτε με 4 Διαφορετικούς Τρόπους τις Μύγες από το Σπίτι σας

Τέσσερα σούπερ αποτελεσματικά φυσικά «όπλα» για να μη σηκώνετε πια… μύγες στο σπαθί σας! Η …