888 Πόσες είναι οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα – ΦΩΤΟ | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Πόσες είναι οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα – ΦΩΤΟ

Πόσες είναι οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα – ΦΩΤΟ

Κανένα όπλο στον πλανήτη δεν έχει τις καταστροφικές συνέπειες των πυρηνικών όπλων. Τα πυρηνικά όπλα ανατρέπουν το γεωπολιτικό παιχνίδι και η κάθε χώρα που τα διαθέτει μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι ξένες άμεσες παρεμβάσεις θα περιοριστούν στο ελάχιστο.

Ως εκ τούτου, εννέα χώρες στον κόσμο ανήκουν στο “πυρηνικό κλάμπ” σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Όπλων (Center for Arms Control and Non-Proliferation).

Μεταξύ τους αυτά τα εννέα κράτη, έχουν στην κατοχή τους περίπου 15.741 πυρηνικά όπλα , με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να έχουν πάνω από 14.000 πυρηνικές κεφαλές.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ποιες ειναι οι χώρες που ανηκουν στο «πυρηνικό κλάμπ», και πόσες κεφαλές έχουν:

Πόσες είναι οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα - ΦΩΤΟ

Αριστερά βλέπετε τις χώρες και δεξιά τον αριθμό πυρηνικών κεφαλών. Η Ρωσία εχει την πρώτη θέση με 7,658 και οι ΗΠΑ με 7,038, ακολουθούν η Γαλλία στην τρίτη θέση με 300 και το Ηνωμένο Βασίλειο με 225. Η Κίνα ειναι στην πέμπτη θέση με 180-230. Στην ένατη θεση ειναι η Βόρεια Κορέα με 20 πυρηνικές κεφαλές.

Όπως αναφέρει το παραπάνω γράφημα:

Η Χιροσίμα ήταν η πρώτη πόλη στην ιστορία που έγινε στόχος πυρηνικής βόμβας. Οι ΗΠΑ την βομβάρδισαν με ατομική βόμβα προς το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στις 6/08/1945 στις 8.15 π.μ

Η Ναγκασάκι ηταν η δέυτερη και μεχρι σήμερα η τελευταία πόλη στην ιστορία που ηταν θύμα πυρηνικής επίθεσης, στις 9/08/1945. Απο την βόμβα βρήκαν ακαριαίο θάνατο 40,000 άνθρωποι.

Πάνω απο 70,000 πυρηνικές κεφαλές έχουν κατασκευαστεί την περίοδο 1945 – 1990. 11 αμερικανικές πυρηνικές κεφαλές εχουν χαθεί χωρίς ίχνη.

Οι ΗΠΑ έχουν μειώσει τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών απο την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου – ήταν 31,255 το 1967 – κατά 84%

Πηγη: Business Insider

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΝΑΣ ΟΘΩΝΑΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ’22; ΚΑΙ ΚΕΡΑΤ@ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ – ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Ιταλός …