888 Πόσες Ώρες την Ημέρα πρέπει να Εργαζόμαστε Μετά τα 40 για να Είμαστε Αποδοτικοί; | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Πόσες Ώρες την Ημέρα πρέπει να Εργαζόμαστε Μετά τα 40 για να Είμαστε Αποδοτικοί;

Πόσες Ώρες την Ημέρα πρέπει να Εργαζόμαστε Μετά τα 40 για να Είμαστε Αποδοτικοί;

Oι περισσότεροι άνθρωποι που ξεπερνάνε τα 40 νιώθουν κουρασμένοι, όχι όμως σωματικά, αλλά πνευματικά. Και υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι αυτό, αφού οι ερευνητές επισημαίνουν πως μετά τα 40 έτη ο αριθμός εργάσιμων μερών πρέπει να είναι τρεις μέρες την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ένα επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα American Journal of Science τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που έχουν περάσει τα 40, για να αποδίδουν στο μέγιστο πρέπει να δουλεύουν και λιγότερο. Οι ερευνητές παρατήρησαν πως οι εθελοντές της συγκεκριμένης μελέτης που εργαζόντουσαν σχεδόν καθημερινά επί 8 ώρες, παρουσίασαν χαμηλότερες επιδόσεις ακόμα και από εκείνους που είχαν βγει σε σύνταξη ή ήταν άνεργοι.

Τα ευρήματα της μελέτης είναι αναπάντεχα, αφού παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει πως η αδράνεια του εγκεφάλου είναι ό,τι χειρότερο για την απόδοση και την παραγωγικότητα. Καταλήγοντας οι ερευνητές επισημαίνουν πως εάν θέλουμε να έχουμε κοφτερό μυαλό μέχρι τα βαθιά γεράματα, πρέπει να στραφούμε στη μερική απασχόληση

Πηγή:

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Έτσι θα Εξαφανίσετε την Έντονη Μυρωδιά του Τσιγάρου από τον Χώρο σας!

Αν έχετε καπνιστές στο σπίτι ή είστε και εσείς ο ίδιος καπνιστής τότε σίγουρα θα …