Πόσοι πρόσεξαν τη χθεσινή διπλή «ΒΟΜΒΑ»; Oι ειδικοί ξαφνικά ακυρώνουν το αφήγημα της «ανοσίας της αγέλης» – BINTEO


Θα παραδεχθούν όλοι το λάθος τους;

Σε δύο πολύ σημαντικές παραδοχές προέβησαν χθες το βράδυ δύο επιστήμονες, ο ένας μάλιστα από τοο εξωτερικό, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής Επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου «Columbia», Τζέφρι Σέιμαν, εκτίμησε ότι η περιβόητη «ανοσία της αγέλης» για την οποία επί πάνω από έναν χρόνο ακούγαμε συνεχώς στα κανάλια φαίνεται πως τελικά…δεν ισχύει και τόσο!

Τι δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος:

«Φαίνεται πως με το συγκεκριμένο ιό η “ανοσία της αγέλης” δεν σημαίνει αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Με κάποιους ιούς, όπως πχ. με την ανεμοβλογιά, εάν κολλήσεις μια φορά, αυτό ήταν. Πάει και τελείωσε. Δεν θα την ξανακολλήσεις στο υπόλοιπο της ζωής σου. Από την άλλη υπάρχουν ασθένειες όπως η γρίπη.

Οι άνθρωποι κολλούν και ξανακολλούν διότι υπάρχει ένας συνδυασμός μεταξύ της ανοσίας και των συνεχών παραλλαγών και μεταλλάξεων του ιού που είναι συνεχώς εκεί έξω. Δυστυχώς, ο COVID-19 μοιάζει περισσότερο με τη γρίπη και όχι με την ανεμοβλογιά. Νέες μεταλλάξεις θα προκύπτουν συνεχώς που θα μολύνουν ανθρώπους που είτε έχουν νοσήσει, είτε έχουν εμβολιαστεί. Άρα η ανοσία που θα έχουμε από προηγούμενη νόσηση ή εμβολιασμό θα είναι προσωρινή και θα χρειαζόμαστε συνεχείς εμβολιασμούς τα επόμενα χρόνια».

Συνεπώς για ποιό «ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΟΣΙΑΣ» μιλάμε, από τη στιγμή που έχουμε έναν ιό που συμπεριφέρεται ως εποχικός;;;;;

Προς τι λοιπόν όλα αυτά τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους;;;;

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο στην παρακάτω συνέντευξη είναι η σημείωση του Δρ. Σέιμαν πως η θνητότητα στο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού ΔΕΝ έχει ανέβει:

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση ενός Έλληνα αυτή τη φορά ειδικού, του αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ και Καθηγητή Μικροβιολογίας, Αθανάσιου Τσάκρη.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι με τον κορωνοϊό και τη γρίπη δεν μπορεί να υπάρξει ανοσία αγέλης όπως υπάρχει για την ιλαρά ή την ανεμοβλογιά.

Οι κορωνοϊοί έχουν διαφορετική συμπεριφορά και εμφανίζονται ξανά, ωστόσο οι πολίτες με τον εμβολιασμό θωρακίζονται από σοβαρή λοίμωξη και τις παραλλαγές του ιού.

 

πηγη
loading…

loading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση