ΕνημέρωσηΠολιτική

Συνάντηση ΕΕΑ – Θεοχάρη: Στο τραπέζι η ρύθμιση οφειλών στα ανασφάλιστα οχήματα

Την ανάγκη βελτίωσης των υφιστάμενων ρυθμίσεων οφειλών και την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ανασφάλιστα οχήματα, έθεσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος γνωστοποίησε, σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα, ότι «η κυβέρνηση μελετά βαρύτατα πρόστιμα για τους παραβάτες».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι αίτημα των ανθρώπων της αγοράς είναι η εφαρμογή μίας και μόνο ρύθμισης, αλλά για το σύνολο των οφειλών, καθώς μέχρι τώρα είναι πολύ μικρός ο αριθμός των οφειλετών που έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις των 36, 72 ή 120 δόσεων εξαιτίας των προϋποθέσεων που υπάρχουν. «Είναι αναγκαία μία συνολική ρύθμιση για να σωθούν όσοι μπορούν», είπε χαρακτηριστικά.

Τα ανασφάλιστα οχήματα και η πλήρης εφαρμογή του νόμου που υπάρχει εδώ και 10 χρόνια ήταν το δεύτερο αίτημα του επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του επιμελητηρίου, πάνω από 500.000 οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους και απαιτείται η διασταύρωση των στοιχείων από την ΑΑΔΕ, ενώ το πρόστιμο πρέπει να μεταφέρεται άμεσα στην εφορία.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι θα θέσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την επίλυση του προβλήματος, ενώ τόνισε ότι μελετά βαρύτατα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου, επίσης, θέματα που αφορούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές καθώς και τους λογιστές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock