Πώς θα εντοπίσουμε και θα αναγνωρίσουμε εγκαίρως τα σημάδια της δυσθρεψίας


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν διαβεί το «κατώφλι» της τρίτης ηλικίας, χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την υγεία τους. Αυτό συμβαίνει διότι ο οργανισμός τους δεν έχει τις ίδιες αντοχές σε σύγκριση με το παρελθόν και αρκετές από τις φυσικές του λειτουργίες αρχίζουν να εξασθενούν, με αποτέλεσμα ακόμη και μία μικρή, ασήμαντη επιπλοκή να έχει σοβαρές συνέπειες για την ποιότητα της ζωής τους.

Το ζήτημα είναι πως αρκετές από τις παθήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας, δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές, προκαλώντας ακόμη περισσότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα σε βάθος χρόνου.

Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε γιατί ειδικότερα εμείς που έχουμε αναλάβει τη φροντίδα κάποιου αγαπημένου ηλικιωμένου προσώπου, είναι απαραίτητο να είμαστε ακόμη πιο παρατηρητικοί με την πορεία της υγείας του. Διότι όσο πιο υγιές και εύρωστο είναι ένα άτομο σε αυτή την ηλικία, τόσο περισσότερο μπορεί να απολαμβάνει την καθημερινότητά του και τόσο πιο εύκολο είναι για εκείνο να παραμένει ενεργό κοινωνικά και να μην απομονώνεται.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση