Κόσμος

Πώς θα «χτυπήσουν» οι ΗΠΑ τη Ρωσία εάν επιχειρήσει να ξαναγράψει τον χάρτη της Ευρώπης

Με το μέλλον της Ουκρανίας να διακυβεύεται στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση στους κόλπους του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, Δημοκρατικοί γερουσιαστές στις Ηνωμένες Πολιτείες υποβάλλουν προς έγκριση νέο πακέτο σκληρών κυρώσεων, με τη στήριξη του Λευκού Οίκου, εφόσον ο Βλαντιμίρ Πούτιν «αποτολμήσει μάταια να ξαναγράψει τον χάρτη της Ευρώπης» εισβάλλοντας στο έδαφος της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει έλθει στην κατοχή της Washington Post προ της παρουσίασής του, προβλέπει κυρώσεις σε κορυφαίους στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και σε χρηματοπιστωτικούς θεσμούς της Ρωσίας, ενώ «στοχεύει» και τον ίδιο τον Πούτιν.

Φέρει την «υπογραφή» του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, και υποστηρίζεται από περισσότερους από 20 γερουσιαστές με επιρροή των Δημοκρατικών, περιλαμβανομένου του επικεφαλής της πλειοψηφίας Τσακ Σούμερ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock