Πώς μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα το «θερμό επεισόδιο» Δένδια – Τσαβούσογλου


Οργή εκφράζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα μετά τη συνάντησή του με το Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ψέγουν τον Έλληνα υπουργό κατηγορώντας τον για θρασύτητα, κρατούν ωστόσο το θέμα «χαμηλά» στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Σε διαφορετικό κλίμα -και αυτό ίσως είναι ενδεικτικό για τη στάση της Αγκυρας- το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο δεν αναδεικνύει το θέμα και απλώς είχε για τίτλο τη δήλωση Τσαβούσογλου, την οποία σύντομα κατέβασε από την home page του δικτυακού του τόπου: «Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα με την Ελλάδα μπορούν να λυθούν με εποικοδομητικό διάλογο».

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT μετέδωσε την είδηση στον δικτυακό του τόπο υπό τον τίτλο: «Σκληρή αντίδραση Τσαβούσογλου στον Έλληνα υπουργό» και μεταφέρει την τοποθέτηση του Τούρκου υπουργού περί «προσβλητικών δηλώσεων» εις βάρος της Τουρκίας από την πλευρά του κ. Δένδια. Το ίδιο δίκτυο μεταφέρει και τη δήλωση του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ: «:Όσοι υποστηρίζουν ως θέση της χώρας τους τα ψέματα κατά της Τουρκίας ιστορικά υφίστανται τραγωδίες».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση