888 Πώς να Ξεφορτωθείτε τα Ποντίκια Από Σπίτι και Εξοχικό με τους πιο Φυσικούς Τρόπους!  | Kontasas
Αρχική / TIPS / Πώς να Ξεφορτωθείτε τα Ποντίκια Από Σπίτι και Εξοχικό με τους πιο Φυσικούς Τρόπους! 

Πώς να Ξεφορτωθείτε τα Ποντίκια Από Σπίτι και Εξοχικό με τους πιο Φυσικούς Τρόπους! 

Είτε μένετε σε διαμέρισμα είτε σε κάποια μονοκατοικία, τα ποντίκια αποτελούν μια πραγματικότητα που πολλοί από εσάς έχουν συνηθίσει. Να τι μπορείτε να κάνετε για να τα ξεφορτωθείτε μια και καλή. 

Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό Τα ποντίκια ζουν αναζητώντας τροφή. Όπου κι αν πάνε πάντα ψάχνουν για το επόμενο γεύμα τους και το που θα μείνουν εξαρτάται από αυτό και μόνο αυτό. Αν υποπτεύεστε πως υπάρχει ποντίκι στο σπίτι σας ή κυκλοφορούν στη γειτονιά σας πολλά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι ένα καλό καθάρισμα στο σπίτι σας. Έχετε τους πάγκους σας καθαρούς, χωρίς ψίχουλα πάνω τους, έχετε σκουπισμένα και σφουγγαρισμένα πατώματα και αποθηκεύετε πάντα τα τρόφιμα σε αεροστεγή τάπερ και μέσα σε ντουλάπια. Μην αφήνετε τίποτα σε κοινή θέα και μην έχετε τροφές που είναι εύκολα προσβάσιμες. 

Πώς να Ξεφορτωθείτε τα Ποντίκια Από Σπίτι και Εξοχικό με τους πιο Φυσικούς Τρόπους! 

Φροντίστε να έχετε πάντα καθαρό το εσωτερικό του σπιτιού σας.

Έχετε καθαρό και τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας Για να μπει ένα ποντίκι στο σπίτι σας αυτό σημαίνει πως κάτι του κέντρισε το ενδιαφέρον απ’έξω. Κάντε ό,τι μπορείτε για να μην θέλουν να ζουν τα ποντίκια κοντά στο σπίτι σας έχοντας καθαρά όλα τα εξωτερικά σημεία της πολυκατοικίας σας. Φυσικά σημαντικό είναι να έχετε και καθαρή βεράντα. Πετάτε τα σκουπίδια συχνά και έχετε σε τάξη τα φυτά και τα λουλούδια σας. 

Χρησιμοποιήστε παγίδες Ο καλύτερος τρόπος να γλιτώσετε από τα ποντίκια είναι να βάλετε παγίδες σε διάφορα σημειά του σπιτιού. Υπάρχουν παγίδες που δεν σκοτώνουν τα ποντίκια αλλά απλά τα παγιδεύουν. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε με το που θα πιάσετε ένα ποντίκι είναι να το βγάλετε έξω από το σπίτι μαζί με την παγίδα και να το αφήσετε ελεύθερο. 

Ρίξτε μινθέλαιο (ή αλλιώς λάδι μέντας) Ένας τρόπος για να διώξετε τα ποντίκια χωρίς να τα βλάψετε είναι να ρίξετε σε κομμάτια βαμβακιού μινθέλαιο και να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Φυσικά θα πρέπει να ανανεώνετε το λάδι όποτε αυτό εξατμίζεται. 

Πώς να Ξεφορτωθείτε τα Ποντίκια Από Σπίτι και Εξοχικό με τους πιο Φυσικούς Τρόπους! 

Η πιο εύκολη λύση είναι να πάρετε μια γάτα.

Ψεκάστε με καυτή σως Το καυτερό πιπέρι είναι άλλος ένας δημοφιλής τρόπος για να εξαφανίσετε τα ποντίκια. Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό αποθητικό ποντικιών χρησιμοποιώντας καυτή σάλτσα της επιλογής σας, υγρό σαπούνι και νερό. Ανακατέψτε το μείγμα σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάστε στα σημεία που έχετε εντοπίσει ότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους ποντίκια. Η μυρωδιά είναι τόσο έντονη γι’αυτά που δεν θα πλησιάσουν ξανά. 

Κλείστε τις τρύπες στο σπίτι σας Αν έχετε ποντίκια στο σπίτι σας σημαίνει πως κάπου υπάρχει μια τρύπα από την οποία μπαίνουν. Κοιτάξτε προσεκτικά το σπίτι σας και βρείτε το σημείο από το οποίο μπορεί να μπαίνουν. Κλείστε τις τρύπες με κάτι μεταλλικό μιας και τα ποντίκια, παρόλο που είναι πολύ καλά στο μάσημα, δυσκολεύονται πολύ να μασίσουν μέταλλο. 

Πάρτε μια γάτα Δεν αποτελεί μύθο το γεγονός ότι οι γάτες είναι ο χειρότερος εχθρός των ποντικιών. Πάρτε μια γάτα και δεν θα δείτε ξανά ποντίκι στα μάτια σας για πάρα πολύ καιρό. 

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Το πιο Εύκολο και Γρήγορο Αλμυρό Κέικ Ψωμιού με Τυρί και Ζαμπόν

Πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή που είναι έτοιμη σε λιγότερο από 20 λεπτά. Υλικά 12-15 …