888 Πώς να Φωτίσετε Ένα Σκοτεινό Δωμάτιο με τον πιο Εύκολο Τρόπο!  | Kontasas
Αρχική / TIPS / Πώς να Φωτίσετε Ένα Σκοτεινό Δωμάτιο με τον πιο Εύκολο Τρόπο! 

Πώς να Φωτίσετε Ένα Σκοτεινό Δωμάτιο με τον πιο Εύκολο Τρόπο! 

Οι μεγάλες ανακαινίσεις μπορεί να είναι πολύ ακριβές αλλά όταν το σπίτι σας είναι σκοτεινό κάτι πρέπει να κάνετε για να του δώσετε φως. 

Πέρα από το ότι δεν είναι όμορφο ένα σκοτεινό σπίτι, μπορεί να κάνει κακό και στην ψυχολογία σας. 

Έχοντας, λοιπόν, αυτό στο μυαλό σας καθώς και το γεγονός πως περνάτε πολύ χρόνο στο σπίτι σας, ο καλός φωτισμός πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε χωρίς να ξοδευτείτε με μια ανακαίνιση σύμφωνα με συμβουλές που σας δίνει ένας διάσημος διακοσμητής. 

Χρησιμοποιήστε διάφορες πηγές φωτισμού Ένα φωτιστικό που κρέμεται από το κέντρο του ταβανιού δεν είναι αρκετο για να φωτίσει ένα σκοτεινό δωμάτιο. Στο υπνοδωμάτιο, για παράδειγμα, είναι σημαντικό να έχετε ένα φωτιστικό σε κάθε κομοδίνο δεξιά και αριστερά του κρεβατιού. Αν, μάλιστα, το υπνοδωμάτιό σας είναι αρκετά μεγάλο μπορείτε να φτιάξετε και μια όμορφη γωνιά στην οποία θα τοποθετήσετε μια πολυθρόνα, ένα τραπεζάκι και ένα επιδαπέδιο φωτιστικό που θα ομορφύνει και θα φωτίσει ακόμα περισσότερο τον χώρο. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι φωτισμένο και κάθε σημείο του δωματίου. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την κουζίνα όπου από τη μία θέλετε να βλέπετε τι τρώτε και από την άλλη τι μαγειρεύετε. Βάλτε κι εκεί διάφορες πηγές φωτισμού. 

Πώς να Φωτίσετε Ένα Σκοτεινό Δωμάτιο με τον πιο Εύκολο Τρόπο! 

Χρησιμοποιήστε διάφορες πηγές φωτισμού.

Χρησιμοποιήστε διαφανή έπιπλα Το σαλόνι της φωτογραφίας είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα σκοτεινού δωματίου που φωτίστηκε με τη βοήθεια των επίπλων και της διακόσμησής του. Το πάτωμα είναι πολύ σκούρο και σκοτεινό. Επομένως φωτίστηκε με μια μεγάλη ασπρόμαυρη φωτογραφία, έναν σοφιστικέ γκρι καναπέ και λευκούς τοίχους. Οι λευκοί τοίχοι αντανακλούν το όποιο φυσικό φως του ήλιου μπαίνει στον χώρο. Επιπλέον, το τραπεζάκι με τα ράφια που επιλέχθηκε για το πλάι είναι μια εξαιρετική επιλογή λόγω της διαφάνειάς του. Τέλος, αν ο χώρος σας είναι σκοτεινός καλό είναι ο καναπές σας να απέχει λιγάκι από το πάτωμα έτσι ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος από κάτω του. 

Πώς να Φωτίσετε Ένα Σκοτεινό Δωμάτιο με τον πιο Εύκολο Τρόπο! 

Τα διαφανή έπιπλη μπορούν να φωτίσουν έναν χώρο.

Bάλτε φυτά στον χώρο σας Καταρχάς, αν το σπίτι σας είναι σκοτεινό φωτίστε το βάφοντας τους τοίχους σας λευκούς. Επιπλέον μπορείτε να γεμίσετε τον χώρο σας με φυτά τα οποία θα προσθέσουν ακόμα περισσότερο φως στην σκοτεινιά του δωματίου σας. Βάλτε όσο πιο μεγάλα φυτά γίνεται στον χώρο σας και χρησιμοποιήστε λευκές γλάστρες για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. 

Πώς να Φωτίσετε Ένα Σκοτεινό Δωμάτιο με τον πιο Εύκολο Τρόπο! 

Βάλτε φυτά στον χώρο σας.

Βάλτε λευκό παντού Ο πιο εύκολος τρόπος για να βάλετε φως σε έναν χώρο είναι να τον κάνετε ολόλευκο. Ξεκινήστε βάφοντας τους τοίχους σας λευκούς. Κάντε το ίδιο με το πάτωμα και το ταβάνι. Βάλτε λευκά έπιπλα και διακοσμητικά στον χώρο σας. Προσθέστε λίγο χρώμα επιλέγοντας ένα πιο χρωματιστο χαλί καθώς και διακοσμητικά μαξιλαράκια με χρώμα για το σαλόνι ή χρωματιστά σκεπάσματα για το υπνοδωμάτιο. 

Πώς να Φωτίσετε Ένα Σκοτεινό Δωμάτιο με τον πιο Εύκολο Τρόπο! 

Βάλτε λευκό στο σπίτι σας.

Τοποθετήστε στρατηγικά τους καθρέφτες στο σπίτι σας Παρόλο που ήδη γνωρίζετε -μιας και σας το έχουμε πει πολλές φορές- πως ένας καθρέφτης μπορεί να μεγαλώσει έναν μεγάλο χώρο αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως ένας καθρέφτης μπορεί και να φωτίσει έναν χώρο. Αν τοποθετήσετε σωστά τον καθρέφτη σας μπορείτε να φωτίσετε πολύ τον χώρο σας. Βάλτε για παράδειγμα έναν μεγάλο καθρέφτη απέναντι από ένα παράθυρο ή μια μπαλκονόπορτα έτσι ώστε να αντανακλάται το φυσικό φως του ήλιου σε όλο το δωμάτιο. Είναι σαν να βάζετε και δεύτερο παράθυρο στον χώρο. Μην περιορίζεστε απλά κρεμόντας καθρέφτες στους τοίχους. Μπορείτε να επιλέξετε και τραπεζάκι τα οποία έχουν επιφάνεια-καθρέφτη. 

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

5 Κλασικά Βιβλία που Διαβάζονται Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

Σας πιάνει καμιά φορά να διαβάσετε κάποιο κλασικό βιβλίο λογοτεχνίας και μετά σκέφτεστε ότι θα …