ΕνημέρωσηΠολιτική

Πρόταση δυσπιστίας: Η κυβερνητική απάντηση σε Ανδρουλάκη, Κασσελάκη – Η τοποθέτηση Καραμανλή

«Θα δοθούν απαντήσεις σε όλα και σε όλους» στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας Ανδρουλάκη διαμηνύουν στο CNN Greece Κυβερνητικά στελέχ, από τις κατηγορίες περί προσπάθειας χειραγώγησης της κοινής γνώμης, μέχρι τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία επιθυμούν να αποσταθεροποιήσουν την Κυβέρνηση.

Τα βλέμματα την ίδια ώρα στρέφονται στην αναμενόμενη τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή σήμερα και στις απαντήσεις που θα επιλέξει να δώσει για τη σύμβαση 717 και τα όσα έπραξε επί της θητείας του στο Υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτηση Καραμανλή, η τέταρτη για το ζήτημα από την ημέρα της τραγωδίας, θα είναι θεσμική και θα αφορά τα όσα έγιναν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η αντιπολίτευση προβάλει τα επιχειρήματά της.

Κυβερνητικές πηγές: Ως εδώ η τυμβωρυχία

Το ζήτημα των Τεμπών είναι ένα τραγικό δυστύχημα το οποίο το ερευνά η δικαιοσύνη – εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ, διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη στο CNN Greece. Είναι μια σοβαρή, μια σημαντική συζήτηση τονίζουν, η οποία δεν προσφέρεται για τυμβωρυχίες.

Ως τυμβωρυχία χαρακτηρίζουν από την Κυβέρνηση και την κίνηση της εφημερίδας το Βήμα να δημοσιεύσει άρθρο “με έναν παραπλανητικό τίτλο ο οποίος επιχειρεί να χτίσει κατηγορίες περί μονταζιέρας”.

«Ταύτιση Ανδρουλάκη με επιχειρηματικά συμφέροντα»

Η Κυβέρνηση βάλλει κατά ριπάς κατά του Νίκου Ανδρουλάκη με βαριές εκφράσεις. Γαλάζια στελέχη δεν διστάζουν, με αφορμή την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, να χαρακτηρίσουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έναν πρόθυμο όπως λένε, μπροστινό συγκεκριμένου εκδοτικού συγκροτήματος. Ο κ.Ανδρουλάκης τονίζουν από την Κυβέρνηση καταθέτει μία πρόταση μομφής για κάτι το οποίο έχει απαντηθεί με στοιχεία, σημείο προς σημείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ισχυρά συμφέροντα θέλουν κυβερνήσεις ανίσχυρες για να τις εκβιάζουν σχολιάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου και συνδέουν τις κινήσεις Ανδρουλάκη με αυτά τα συμφέροντα καθώς όπως λένε αυτό δεν είναι δύσκολο να φανεί αν ενώσει κάποιος τα κομμάτια του παζλ.

Στην ουσία του ζητήματος, κυβερνητικά στελέχη σχολιάζουν πως θα απαντηθούν όλα με απόλυτο σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων και στους Έλληνες πολίτες, με στοιχεία και με απόλυτο σεβασμό στη Δικαιοσύνη γι΄ αυτό το τραγικό δυστύχημα, για το οποίο όλοι θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

Για τη διαρροή παραποιημένων διαλόγων η Κυβέρνηση διαμηνύει πως είναι θέμα της Δικαιοσύνης να το διερευνήσει, όπως συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχουν αντίστοιχες διαρροές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι κάτι τέτοιο αφορά την Κυβέρνηση ή προκύπτει «κυβερνητική μονταζιέρα» όπως υπαινίσσεται το δημοσίευμα και ο κ.Ανδρουλάκης.

Όλες οι συνομιλίες που ήρθαν στο φως συνηγορούσαν στο συμπέρασμα της συνδρομής και του ανθρώπινου λάθους, καμία άλλη συνομιλία δεν έλεγε το αντίθετο, ούτως ώστε να έρθει δήθεν η Κυβέρνηση που θέλει να παραπλανήσει τον κόσμο να εμφανίσει μια αλλοιωμένη συνομιλία για να δημιουργήσει εντυπώσεις τονίζουν.

Ο κ.Ανδρουλάκης τόσο καιρό δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας λένε από την Κυβέρνηση για όλα όσα έχει προσάψει στη Νέα Δημοκρατία και καταθέτει τώρα για ένα ζήτημα για το οποίο έχουν όχι μόνο δοθεί όλες οι εξηγήσεις αλλά και όλο το υλικό των συνομιλιών του σταθμάρχη έχει δοθεί στις ανακριτικές αρχές.

Κυβέρνηση για Κασσελάκη: Από την πολιτική γελοιοποίηση στην υπονόμευση του πολιτεύματος

Φαρμακερά θα είναι τα κυβερνητικά σχόλια για τον Στέφανο Κασσελάκη και την πρότασή του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, παρουσία διεθνών παρατηρητών. Ο Κασσελάκης περνά από την πολιτική γελοιοποίηση στη συνειδητή υπονόμευση του πολιτεύματος τονίζουν γαλάζια στελέχη και προσθέτουν πως η πρόταση του είναι «επικίνδυνη και παρουσιάζει την Ελλάδα ως μία τριτοκοσμική χώρα».

Αναρωτιούνται μάλιστα από την Κυβέρνηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόθεση να αμφισβητήσει ένα κεκτημένο δεκαετιών στην μεταπολίτευση το οποίο λέει ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών διεξάγουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Η ερμηνεία της Κυβέρνησης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι στις εκλογές θα δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα και πλέον αποφασίζει να αμφισβητήσει και την αξιοπιστία της ίδιας της εκλογικής διαδικασίας.

«Εμείς θα σταθούμε απέναντι σε όλες αυτές τις δυνάμεις» τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της σύγκρουσης κορυφής και χαρακτηρίζει «καλοδεχούμενη» την πρόταση δυσπιστίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock