888 Ρέτσος: «Θα είναι καλή η χρονιά στον τουρισμό» – Νάρκη η υπερφορολόγηση στα έσοδα | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ρέτσος: «Θα είναι καλή η χρονιά στον τουρισμό» – Νάρκη η υπερφορολόγηση στα έσοδα

Ρέτσος: «Θα είναι καλή η χρονιά στον τουρισμό» – Νάρκη η υπερφορολόγηση στα έσοδα

Καμπανάκι για το θέμα της υπερφορλόγησης του τουρισμού έκρουσε μιλώντας στην Πρωινή Γραμμή του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γάννης Ρέτσος.

«Ο τουρισμός είναι ένα εξαγώγιμο προϊόν που όμως επιβαρύνεται με ΦΠΑ. Είμαστε περίπου 8 μονάδες ακριβότεροι από τον ανταγωνισμό. Τώρα έχουμε και το τέλος επιτεδεύματος. Ξεκινά η επιβάρυνση από 4 ευρώ στα 4 αστέρων. Είναι ένα επιπλέον 5-6% για τον κλάδο. Είμαστε σε συζητήσεις. Προσπαθούμε να δούμε τι θα γίνει. Η επιβάρυνση αυτή θα κτυπήσει τα έσοδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επισήμανε ότι άλλο ένα μεγάλο θέμα που φρενάρει επενδύσεις και δημιουργεί προσκόμματα στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη είναι η έλλειψη χωροταξικού σχεδίου.

Τέλος σημείωσε ότι φέτος «είναι εφικτό να έχουμε παραπάνω 1 εκατομμύριο τουρίστες. Έχουμε καλή τιμολογιακή πολιτική σε σχέση με τον ανταγωνισμό, καλή συνεργασία ιδιωτικού δημόσιου τομέα και ευνοϊκή συγκυρία. Είμαστε ένας ασφαλής προορισμός σε μια ανασφαλή γενικότερα περιοχή, ενώ έχει αρχίσει να διευρύνεται η περίοδος. Π.χ. η Σαντορίνη τα έχει καταφέρει.»

Γιώργος Αλεξάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δείτε επίσης

Κ. Καραμανλής: Έτοιμο το πρώτο νομοσχέδιο για προσωπικό ασφαλείας στα ΜΜΜ

«Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι έτοιμο και έχει ήδη στείλει στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *