888 Ρήγας: Η επόμενη μεγάλη μάχη θα είναι με τη διαπλοκή | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ρήγας: Η επόμενη μεγάλη μάχη θα είναι με τη διαπλοκή

Ρήγας: Η επόμενη μεγάλη μάχη θα είναι με τη διαπλοκή

Στα ζητήματα των συντάξεων και του αφορολόγητου στάθηκε με τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Πάνος Ρήγας, ο οποίος εξαπέλυσε ταυτόχρονα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για καταστροφολογική ρητορική που χρησιμοποίησε η αξιωματική αντιπολίτευση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μέσω του ΑΝΤ1: «Για άλλη μια φορά το καταστροφολογικό αφήγημα της ΝΔ διαψεύδεται πανηγυρικά. Την προηγούμενη περίοδο προέβλεπαν πως δεν θα κλείσει η γ’ αξιολόγηση, πως θα έρθει και επόμενο μνημόνιο, πως δεν θα υπάρξουν μέτρα για το χρέος» σημείωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε πως «είναι πλέον σαφές πως ούτε τέταρτο μνημόνιο υπάρχει, ούτε νέα μέτρα, και η συμφωνία για το χρέος επιτεύχθηκε και είναι μάλιστα ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της χώρας».

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο κ. Ρήγας ανέφερε πως «η ΝΔ αναγκάστηκε να εφεύρει άλλο αφήγημα και ξαφνικά ενδιαφέρεται για τις συντάξεις και το αφορολόγητο. Μέχρι και τον κ. Μοσχοβισί τόλμησαν να εγκαλέσουν, επειδή επιβεβαίωσε πως υπάρχει περιθώριο περαιτέρω διαπραγμάτευσης για τις συντάξεις».

«Ας είναι προετοιμασμένη η ΝΔ για τη διάψευση και του νέου της αφηγήματος, γιατί τόσο οι συντάξεις όσο και το αφορολόγητο είναι υπό διαπραγμάτευση και η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με επιμονή, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Από δω και μπρος έχουμε τη δυνατότητα να αποφασίζουμε μόνοι μας με ποια μέτρα θα επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε μπροστά μας και ευτυχώς ο δημοσιονομικός χώρος που έχει διαμορφωθεί μας δίνει περιθώριο κινήσεων», σημείωσε στη συνέχεια.

Καταληκτικά, επανέλαβε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε δύο βασικούς στόχους, «την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την καταπολέμηση της διαπλοκής». Προσέθεσε πως «ο πρώτος επετεύχθη και θα γίνει πραγματικότητα και τυπικά στις 21 Αυγούστου. Η επόμενη μεγάλη μάχη, λοιπόν, είναι με τη διαπλοκή».

«Η ΝΔ αντί να ζητάει συνέχεια εκλογές καλύτερα να προετοιμαστεί να δώσει απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται πίσω από όλα τα μεγάλα σκάνδαλα και έχει τη στήριξη μέρους των ΜΜΕ που αποσιωπούν όσο γίνεται την ανάμειξή του, σε αναμονή της εκπλήρωσης των συμβολαίων που έχει συμφωνήσει να εκτελέσει εάν αναλάβει την εξουσία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ..! ΤΗΝ “ΠΕΤΑΞΕ” Ο ΚΟΥΛΗΣ: “ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ” – ΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Πρωθυπουργός …