Ρήξη Τσεχίας – Ρωσίας: Η ΕΕ εκφράζει πλήρη αλληλεγγύη στην Πράγα


Την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τσεχία, εν μέσω της ρήξης με τη Ρωσία, εξέφρασε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο συνεχίζει να «βρυχάται» για τις απελάσεις διπλωματών και τις κατηγορίες ανάμειξης σε έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών του τσεχικού στρατού το 2014 -και μάλιστα με πιθανούς δράστες τους δύο καταζητούμενους για την υπόθεση Σκριπάλ.

Η μεγαλύτερη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και Τσεχίας από τη λήξη της κομμουνιστικής περιόδου, βρέθηκε επί τάπητος σήμερα, Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο ασκών χρέη υπουργού Εξωτερικών της Τσεχίας, Γιαν Χάματσεκ, δήλωσε πως ζήτησε από τους ομολόγους του «μία χειρονομία αλληλεγγύης», ενώ παράλληλα χαρακτήρισε πιο έντονη του αναμενόμενου την αντίδραση της Ρωσίας στις απελάσεις διπλωματών της, αφήνοντας ανοιχτό να ακολουθήσουν και άλλες τσεχικές ενέργειες.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση