Επικαιρότητα

Ραγδαία η εξάπλωση της Όμικρον: Τι μάθαμε γι’ αυτή – Λίγο πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας;

Με φρενήρεις ρυθμούς εξαπλώνεται η «παραλλαγή ανησυχίας», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Όμικρον, λίγες μόνο ημέρες μετά την εμφάνισή της στη χώρα μας.  

Η νέα μετάλλαξη, που εντοπίστηκε στα λύματα της Αττικής, δεκαπλασιάστηκε σε διάστημα τεσσάρων ημερών, ενώ μένει να δούμε και τα αποτελέσματα από τα λύματα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπάρχει μια σαφής εικόνα σχετικά με την πορεία εξάπλωσης της παράλλαξης στις δύο μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Όπως επισήμανε στον Σκάι ο Νίκος Θωμαϊδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, «τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου ανιχνεύσαμε για πρώτη φορά το στέλεχος “Όμικρον” στα λύματα της Αττικής. Εντός τεσσάρων ημερών η ποσότητα της “Όμικρον” στα λύματα είχε σχεδόν δεκαπλασιαστεί. Αυτή τη στιγμή αναλύουμε τα λύματα του τριημέρου και το βράδυ της Δευτέρας θα μπορούμε να δούμε ακριβώς τον επιπολασμό μέσα από την αλληλούχιση που κάνουμε».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock