888 Ραγδαίες εξελίξεις: Οι δύο ονομασίες που προκρίθηκαν ως τελική λύση για τα Σκόπια – Μυστική συναλλαγή της Ελληνικής Κυβέρνησης με αντάλλαγμα τη Μακεδονία; | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ραγδαίες εξελίξεις: Οι δύο ονομασίες που προκρίθηκαν ως τελική λύση για τα Σκόπια – Μυστική συναλλαγή της Ελληνικής Κυβέρνησης με αντάλλαγμα τη Μακεδονία;

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι δύο ονομασίες που προκρίθηκαν ως τελική λύση για τα Σκόπια – Μυστική συναλλαγή της Ελληνικής Κυβέρνησης με αντάλλαγμα τη Μακεδονία;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Σκοπιανό, καθώς όπως φαίνεται η ελληνική πλευρά εκτελεί εις βάρος των συμφερόντων της χώρας μας μυστική διπλωματία. Παίζει στα ζάρια την πατρίδα μας και το μέλλον μας, με σκόπο να κάτσει όσα περισσότερα χρόνια γίνεται στην εξουσία. Αυτά που συμβαίνουν είναι απίστευτα, καθώς περνάμε πλέον σε μια κρίσιμη περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική κυβέρνηση έχει στρέψει τις πιέσεις της προς τα Σκόπια, ενώ εάν υπάρξει λύση υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ενώ αναμένεται να βοηθήσει και στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μυστική συμφωνία με τους ξένους να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα τη… Μακεδονία.
.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το mignatiou.com, δύο από τα ονόματα-προτάσεις του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς έχουν προκριθεί για να “βαπτιστούν” στα Σκόπια ώστε να επιτευχθεί μόνιμη λύση στη διαμάχη της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας, έγινε γνωστό από πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις και μίλησαν στην ιστοσελίδα υπό τον όρο της ανωνυμίας. Πρόκειται για το Republika NovaMakedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας) και το Republika GornaMakedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας).

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ μετέφερε τις θέσεις της Αθήνας στα Σκόπια και σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε όπως η συζήτηση προχωρήσει χωρίς δεσμεύσεις μέχρις ότου υπάρξει γραπτή συμφωνία. Ο κ. Νίμιτς περιμένει να λάβει το “πράσινο φως” από το σύνολο της σκοπιανής ηγεσίας, η οποία του ανέφερε ότι είναι αποφασισμένη να επιλύσει το πρόβλημα της ονομασίας και να οδηγήσει σε “ήρεμα νερά” τις σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο μεσολαβητής είναι μεν αισιόδοξος, αλλά για να αισθανθεί ότι έχει σπάσει το αδιέξοδο απαιτεί να φύγει από τα Σκόπια με τη γραπτή θετική απάντηση της σκοπιανής πολιτικής ηγεσίας για τις δύο ονομασίες. Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, θα παραδώσει το λεγόμενο Σύμφωνο που θα διέπει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η πρώτη επιλογή-πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν η ονομασία στα σλαβικά, και χωρίς μετάφραση, Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη), που δεν δέχθηκαν οι Σκοπιανοί. Η Αθήνα από την πλευρά της απέρριψε την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που ενημέρωσε σχετικά τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ.

Ο τελευταίος φέρεται να απάντησε ότι η πρόταση αυτή έγινε στο παρελθόν από την ελληνική πλευρά, πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ελλνική κυβέρνηση θα αποδεχόταν τις ονομασίες Republika NovaMakedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας) και το Republika GornaMakedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας), μόνο εάν ήταν γραμμένες στα σλαβικά και υπό τον όρο ότι δεν θα μεταφραζόντουσαν σε καμία άλλη γλώσσα.

Οι λέξεις NovaMakedonija και GornaMakedonija πρέπει να είναι ενωμένες. Οι πηγές είπαν στην ιστοσελίδα μας ότι η Ελλάδα θέτει ως επιπρόσθετο όρο την αλλαγή του σκοπιανού συντάγματος και τον τερματισμό κάθε μορφής αλυτρωτισμού.

Ακόμα, τονίστηκε εμφαντικά ότι τα Σκόπια θα πρέπει να παραιτηθούν από κάθε αίτημα για αποζημιώσεις για τους αυτοχαρακτηριζόμενους ως “Μακεδόνες” οι οποίοι πιστεύουν ότι διατηρούν περιουσίες στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πηγές “η λύση είναι και κοντά και μακρυά” και η επίλυση του προβλήματος εξαρτάται αποκλειστικά από τα Σκόπια.

Για να αλλάξει το Σύνταγμα απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των 80 ψήφων που δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση του κ. Ζάεφ. Για το λόγο αυτό, και εφόσον η λύση είναι στον ορίζοντα, προτίθεται να επιχειρήσει νέα εκλογική αναμέτρηση ελπίζοντας ότι θα σαρώσει τους εθνικιστές και θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην σκοπιανή Βουλή. Το εγχείρημα θεωρείται δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα.

Πρόβλημα αποτελεί και η δέσμευση του Σκοπιανού πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να κερδίσει. Οι πηγές μας είπαν ότι εάν υπάρξει υποχώρηση των Σκοπιανών από τα παραπάνω, η διαπραγμάτευση θα καταρρεύσει με ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Ζάεφ.

Ταυτόχρονα. η κ. Σοφία Βούλτεψη, με μια καταγγελία-βόμβα, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που σας αναφέραμε προηγουμένως.

«Μυστική συναλλαγή με αντάλλαγμα τη Μακεδονία»

“Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει μία μυστική συναλλαγή κάτω από το τραπέζι με τους ξένους για περικοπή του χρέους. Δεν τολμάει όμως να το ομολογήσει αυτό… (…) Του είπαν λοιπόν οι ξένοι, έτσι πιστεύω εγώ ότι συνέβη, θα σου κόψουμε το χρέος και εσύ θα δώσεις τη Μακεδονία. Δεν θέλει όμως να το ομολογήσει, γιατί πόσο την κοστολογεί την Μακεδονία;

Πιστεύω ότι έχει γίνει μυστική συναλλαγή. Γιατί οι ξένοι σου λένε «και 150 δισ να τους κόψουμε, εμείς θα πάρουμε ολόκληρη (!) Μακεδονία εκεί πέρα». Γιατί αυτοί τους ελέγχουν, αυτοί τους βάλανε να μας κλείσουν σύνορα κι αυτά, να πετάνε τα ελικόπτερά τους πάνω από το ελληνικό έδαφος και να ρίχνουν δακρυγόνα στους Έλληνες αστυνομικούς πριν δυο χρόνια. Οι Σκοπιανοί αυτά μόνοι τους χωρίς πλάτες χωρίς στήριξη τα κάνανε;” συνέχισε η Σοφία Βούλτεψη, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Μας βάζουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας. Επιβάτες έβρισαν οδηγό λεωφορείου γιατί τους είπε να βάλουν μάσκες. ΒΙΝΤΕΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ (ΦΟΒΟΥ τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *