888 ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ! ΤΟ «ΚΑΚΟ» ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ! ΤΟ «ΚΑΚΟ» ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ! ΤΟ «ΚΑΚΟ» ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κοντά στις βασικές προβλέψεις της κυβέρνησης για το βάθος της ύφεσης κινείται ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ΟΟΣΑ ότι η Ελλάδα θα πέσει φέτος σε ύφεση 8%.

Στο δυσμενές σενάριο του ΟΟΣΑ, δηλαδή στην περίπτωση ενός ισχυρού δεύτερου κύματος του ιού μέσα στους μήνες που έρχονται, η ύφεση εκτιμάται στο 9,8%. Όσον αφορά την ανάκαμψη για το 2021 και το 2022 υπολογίζεται στο 4,5% και 2,3% αντιστοίχως.

Στο βασικό σενάριο, ο ΟΟΣΑ προβλέπει για φέτος ύφεση 11,4% στη Γαλλία, 11,3% στην Ιταλία, 8,9% στο Βέλγιο, 8,4% στην Εσθονία και συνολικά στην Ευρωζώνη 9,1%. Στο δυσμενές σενάριο, η ύφεση για τις χώρες του ευρώ εκτιμάται στο 11,5%.

Ο ΟΟΣΑ χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό ως τη χειρότερη υγειονομική και οικονομική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις της επηρεάζουν κυρίως τα πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού. Με αυτό το σκεπτικό, ο ΟΟΣΑ συστήνει στις χώρες να περάσουν από τα οριζόντια μέτρα σε στοχευμένες παρεμβάσεις.

πηγη


loading…

Δείτε επίσης

ΜΟΛΙΣ ΕΣΚΑΣΕ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤ@ΝΑΣ! ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η ΔΕΗ ΜΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕΧΡΙ…

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Σύμφωνα με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *