Ρομπότ απολύμανσης σε Παπαγεωργίου και Ωνάσειο – Αρκεί μία φόρτιση για 18 θαλάμους (pics)


Ρομπότ απολύμανσης αποκτά μετά το Ωνάσειο και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Είναι δύο από τα 200 ειδικά μηχανήματα απολύμανσης που αγόρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διατεθούν σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία, ανάμεσα στα οποία και τα δύο ελληνικά.

Αυτά τα ρομπότ απολύμανσης μπορούν να απολυμάνουν έναν κανονικό θάλαμο ασθενών σε μόλις 10′ λεπτά με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας. Με μία φόρτιση, ένα ρομπότ μπορεί να απολυμάνει πάνω από 18 θαλάμους.

Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ένα αποστειρωμένο περιβάλλον στα νοσοκομεία χωρίς να εκτίθεται το προσωπικό σε περιττό κίνδυνο.

Δεδομένου ότι πρόκειται για φυσική διαδικασία και όχι για χρήση χημικού απολυμαντικού, η χρήση του θεωρείται ασφαλέστερη για το προσωπικό του νοσοκομείου και τους ασθενείς, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να χειρίζεται, να μεταφέρει ή να αποθηκεύει τοξικές, επικίνδυνες ή διαβρωτικές χημικές ουσίες.

Ρομπότ απολύμανσης σε 12 χώρες της ΕΕ

Τα πρώτα 31 ρομπότ απολύμανσης διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε νοσοκομεία του Βελγίου, της Δανίας, της Γερμανίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Κροατίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, των Κάτω Χωρών, της Σλοβενίας και της Ελλάδας.

Στη χώρα μας ήδη έχει παραδοθεί, στις 9 Μαρτίου 2021, το πρώτο ρομπότ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ο προϋπολογισμός για την αγορά των 200 ρομπότ απολύμανσης από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης (ESI) ανέρχεται σε 12 εκατομμύρια ευρώ.

Και τα δύο ρομπότ απολύμανσης για τη χώρα μας αποκτήθηκαν με 100% με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ρομπότ απολύμανσης σε Παπαγεωργίου και Ωνάσειο – Αρκεί μία φόρτιση για 18 θαλάμους (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Source link

realhosting
loading...

Απάντηση