888 Ρωσία: Αυτό είναι το νέο θανατηφόρο ολμοβόλο που φέρνει την ανατροπή | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία: Αυτό είναι το νέο θανατηφόρο ολμοβόλο που φέρνει την ανατροπή

Ρωσία: Αυτό είναι το νέο θανατηφόρο ολμοβόλο που φέρνει την ανατροπή

Οι ρωσικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων προσθέτουν ένα νέο σιωπηλό αλλά θανατηφόρο όπλο στο οπλοστάσιό τους. Σύμφωνα με μια έκθεση του Jane’s 360, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να αποκτήσει νέα συστήματα σιγαστήρα για να βοηθήσει τα ειδικές δυνάμεις του να παραμείνουν αθόρυβες στις αποστολές τους.

Η νέα αυτή έκθεση, που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια του αμυντικού φεστιβάλ του Ρωσικού Στρατού το 2018 στα τέλη Αυγούστου, δείχνει ότι οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας θα εντάξουν στο οπλοστάσιό τους, στους ερχόμενους μήνες, τα νέα αθόρυβα ολμοβόλα 2B25, των 82 χιλιοστών, που κατασκευάζονται από το Ινστιτούτο Burevestnik.

Σύμφωνα με πηγές , ο θόρυβος από το ολμοβόλο 2B25 είναι αντίστοιχος ενός Kalashnikov AKM εξοπλισμένο με σιγαστήρα PBS-1, ενώ κατά τη χρήση του δεν προκαλείται φως ή καπνός . Όσον αφορά τη χρήση του, δε διαφέρει από τα άλλα σύγχρονα ολμοβόλα, αυτό όμως που το καθιστά μοναδικό και ιδιαίτερο, είναι τα 3VO35 πυρομαχικά των 82 χιλιοστών, διότι ο συγκεκριμένος τύπος πυρομαχικών αυξάνει την αποτελεσματικότητα, την ακρίβεια αλλά και το εύρος εμβέλειας του βλήματος.

Έτσι, αν ληφθούν υπόψη τα συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά στην απόδοση του ολμοβόλου 2Β25, παράλληλα με τον ελάχιστο θόρυβο που δημιουργεί κατά τη χρήση του, είναι σαφές ότι καθίσταται ένα θανατηφόρο, αθόρυβο, αόρατο σύστημα, που ενισχύει τις δυνατότητες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, καθώς μειώνει σε τεράστιο βαθμό το οποιοδήποτε ενδεχόμενο εντοπισμού της θέσης πυροδότησης τους από τον εχθρό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρόμοια σχέδια για «σίγαση» ολμοβόλων, είχαν προγραμματίσει και οι ΗΠΑ, ήδη από το 1991, δίχως ωστόσο να προχωρήσουν σε πλήρη ανάπτυξη και χρήση τους.

Πηγή: Task and Purpose

Πηγή

Δείτε επίσης

ΩΡΑ 14:02! ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟ! Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ – ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ…

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Τι κι …