ΕνημέρωσηΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνούν για «ενότητα», επιμένουν στην πόλωση

Σε «τροχιά» πλήρους σύγκρουσης βρίσκονται οι διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, λίγα 24ωρα πριν το δεύτερο γύρο που θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Οι αιχμές για τις πολιτικές θέσεις, το ντιμπέιτ, οι κατηγορίες για υποτιμητικά σχόλια, κυριαρχούν στην προεκλογική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκατέρωθεν αιχμηρές δηλώσεις δημιουργούν εύλογη ανησυχία για την ενότητα την επομένη των εκλογών, ενώ ενδεικτική του πολωμένου κλίματος ήταν η «πυροσβεστική» παρέμβαση των γραμματέων του κόμματος Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη που απήθυναν έκκληση για ενότητα ζητώντας να σταματήσουν οι σεξιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις καθώς και τα fake news.

Στο γεγονός ότι η ίδια διαθέτει σχέδιο και πολιτικές θέσεις επέμεινε σε χθεσινές δηλώσεις της η Έφη Αχτσιόγλου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Η δική μου υποψηφιότητα επιμένει στο πολιτικό περιεχόμενο. Έχω σαφείς θέσεις, μιλάω για τα ζητήματα που θα πρέπει να μπουν στο προσκήνιο, για την εργασία, για την οικονομία, για το κράτος, για τα δικαιώματα. Μιλάω για τον συγκεκριμένο τρόπο που θα πρέπει να ασκηθεί η αντιπολίτευση. Έχω κυβερνητικό έργο και κοινοβουλευτική παρουσία», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τα συνθήματα είναι απαραίτητα στην πολιτική, όμως δεν μπορούμε να μένουμε μόνο σε αυτά. Γι’ αυτό κάλεσα τον συνυποψήφιό μου να κάνουμε μία ανοιχτή δημόσια συζήτηση, για να ακούσουν οι πολίτες τις διακριτές μας θέσεις. Στην περίπτωσή του δεν έχουμε ακούσει ένα πολιτικό σχέδιο και συγκεκριμένες θέσεις», σημείωσε με νόημα.

Το «γάντι» σήκωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης στο Αιγάλεω, αν και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι ωστόσο απάντησε εμμέσως στην Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος διαθέτει πολιτικές θέσεις.

«Όποιος λέει ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο, πολύ απλά δεν σέβεται τη νοημοσύνη του κόσμου. Έχω βάλει ξεκάθαρες προτάσεις» είπε με έμφαση.

Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι διαθέτει πολιτικές θέσεις αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα όσο και στο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο.

Διαφωνίες για τα παλιά μέλη – Ανοιχτό πόσοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου

Στο μεταξύ, αποτελεί ένα ακόμη σημείο τριβής το τι θα γίνει με τα παλιά μέλη που δεν ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το επιτελείο Κασσελάκη, όπως πληροφορείται το CNN Greece, υπάρχει αμφισβήτηση ακόμα και για το αν είναι περίπου 40.000, όπως διατείνεται η πλευρά Αχτσιόγλου.

Και αυτό γιατί είναι πιθανό να υπάρχουν διπλοεγγραφές ή άλλου είδους παρατυπίες.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δικαίωμα ψήφου την Κυριακή (24/9) θα έχουν περίπου 4.800 παλιά μέλη που εκδήλωσαν ενδιαφέρον μέσω της αποστολής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην ΚΕΦΕ και των οποίων τα στοιχεία έχουν ήδη επικαιροποιηθεί κι ελεγχθεί.

Δεν υπάρχει, όμως, ακόμα απόφαση για το τι θα συμβεί με παλιά μέλη που δεν μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία, αλλά εμφανιστούν την Κυριακή στις κάλπες, αν δηλαδή θα γίνει επιτόπου επικαιροποίηση και εξακρίβωση των στοιχείων τους ή όχι.

Αυτή η συζήτηση, μάλιστα, στην ΚΕΦΕ μπορεί να συνεχιστεί και την Παρασκευή (22/9).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock