Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία: Νέο υπερηχητικό αεροσκάφος ετοιμάζει ο Πούτιν

Ρωσία: Νέο υπερηχητικό αεροσκάφος ετοιμάζει ο Πούτιν

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται τα σχέδια κατασκευής του νέου μοντέλου της Tupolev, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από ταχύτητες έως 1,8 Μαχ. Στα 30 εκατ. δολάρια το κόστος παραγωγής.

Τη δημιουργία ενός νέου, υπερηχητικού αεροσκάφους σχεδιάζει η ρωσική εταιρεία Tupolev, με το επίμαχο project να βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης.

Το νέο μοντέλο θα συνδυάζει όλα τα τελευταία επιτεύγματα της ρωσικής αερο-διαστημικής επιστήμης

Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή ενός δοκιμαστικού αεροσκάφους, με το οποίο θα διεξαχθούν και τα πρώτα τεστ.

«Βάσει των αποτελεσμάτων αυτών των δοκιμών, θα λάβουμε και τις τελικές τεχνικές ρυθμίσεις» δηλώνει ο αναπληρωτής διευθυντής της ρωσικής εταιρείας, μιλώντας στο Sputnik.

Το business μοντέλο αναμένεται να έχει δυνατότητα μεταφοράς 30 επιβατών, με εύρος ταχύτητας 1,4 έως 1,8 Μαχ. Συγκριτικά, τα σοβιετικά Tu-144 και τα αγγλο-γαλλικά Concorde έχουν μέγιστη ταχύτητα 1,6 και 2 Μαχ, αντίστοιχα.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, το νέο αεροσκάφος θα έχει δύο versions, ένα με σταθερά φτερά και ένα με μεταβαλλόμενα. Το κόστος παραγωγής, κατά τα πρώτα πέντε χρόνια, αναμένεται να διαμορφωθεί λίγο πάνω από τα 30 εκατ. δολάρια.

Πηγή

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ! ΒΑΡΑΓΑΝ ΣΑΝ ΛΥΣΣΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ – “ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΗΚΕ” ΤΟ ΓΙΑΒΟΥΖ

Αφήνιασαν οι Τούρκοι, από την πτήση που πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη