888 Ρωσία: Να γιατί δεν πετούν εχθρικά drones πάνω από ρωσικό έδαφος | Kontasas
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία: Να γιατί δεν πετούν εχθρικά drones πάνω από ρωσικό έδαφος

Ρωσία: Να γιατί δεν πετούν εχθρικά drones πάνω από ρωσικό έδαφος

Μια ασπίδα ραντάρ για την ανίχνευση στόχων σε χαμηλό ύψος, όπως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), έχει τεθεί σε λειτουργία πάνω από όλες τις μεγάλες ρωσικές πόλεις, ανέφερε ένας ανώτερος Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος στο TASS.

«Επί του παρόντος, έχουμε ένα πεδίο ραντάρ χαμηλού υψομέτρου σε λειτουργία πάνω από όλες τις μεγάλες ρωσικές πόλεις», δήλωσε ο στρατηγός Αντρέι Κόμπαν, διοικητής των Ραδιοτεχνικών Σωμάτων των Ρωσικών Αεροναυτικών Δυνάμεων.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στον εκ νέου εξοπλισμό των στρατευμάτων με προηγμένα συστήματα και αυτοματοποιημένο εξοπλισμό ελέγχου, με [συστήματα] που μπορούν να ελέγξουν τον εναέριο χώρο σε αυτοματοποιημένη λειτουργία», είπε. «Αυτός ο στόχος έχει ήδη επιτευχθεί στη ζώνη της Μόσχας.»

Ένας άλλος τομέας προτεραιότητας είναι η δημιουργία ενός δικτύου ραντάρ για τον έλεγχο του εναέριου χώρου στη ζώνη της Αρκτικής της Ρωσίας, πρόσθεσε ο Koban.

Πηγή: Tass

Δείτε επίσης

Τους «εναέριους δολοφόνους» στέλνει ο Πούτιν στη Σερβία – Σε πλήρη ανάπτυξη Ρώσοι κομάντο στην περιοχή – Πανικός σε Κόσοβο-Αλβανία

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στα Βαλκάνια. Ο Πούτιν «φορτώνει» συνεχώς το «κέντρο φυσικών καταστροφών» στο Νις, …