Κόσμος

Ρωσία: Οι δηλώσεις του ΝΑΤΟ για προληπτικό πλήγμα είναι ανεύθυνες και οδηγούν στην κλιμάκωση

Οι δηλώσεις του ανώτατου στρατιωτικού αξιωματικού του ΝΑΤΟ είναι εξαιρετικά ανεύθυνες και οδηγούν στην κλιμάκωση ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 1/12 η Ρωσία.

Ο ναύαρχος Τζουζέπε Κάβο Ντραγκόνε δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να ενισχύσει την απάντησή του στον υβριδικό πόλεμο που διεξάγεται από την Ρωσία και είπε ότι ένα «προληπτικό πλήγμα» θα μπορούσε να θεωρηθεί μια «αμυντική ενέργεια».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι δηλώσεις εκλήφθηκαν από την Μόσχα ως «ένα άκρως ανεύθυνο βήμα, που δείχνει την ετοιμότητα της συμμαχίας να συνεχίσει να κινείται προς την κλιμάκωση».

«Βλέπουμε σ’ αυτό μια σκόπιμη προσπάθεια να υπονομευθούν οι προσπάθειες να ξεπεραστεί η ουκρανική κρίση» δήλωσε η Ζαχάροβα. «Όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους και τις πιθανές συνέπειες, και για τα ίδια τα μέλη της συμμαχίας».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button