Κόσμος

Ρωσία – Gazprom: Το φυσικό αέριο απειλεί με αποσταθεροποίηση την ευρωπαϊκή οικονομία

Η εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την οικονομία της περιοχής, δήλωσε η επικεφαλής του εξαγωγικού βραχίονα της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας και παραγωγού φυσικού αερίου Gazprom κατά την διάρκεια φόρουμ για το φυσικό αέριο στην Αγία Πετρούπολη, αλλά σημείωσε ότι η συνεργασία μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών θα μπορούσε να συμβάλει στην εξισορρόπηση της αγοράς.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί εφέτος περισσότερο από 800%, προκαλώντας ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ενεργειακή φτώχεια αυτόν τον χειμώνα.

«Επί του παρόντος, η ευρωπαϊκή αγορά spot παρουσιάζει υψηλή μεταβλητότητα των τιμών και αποπροσανατολίζει τόσο τους αγοραστές όσο και τους πωλητές, [αυτό] ενέχει κινδύνους αποσταθεροποίησης ολόκληρης της περιφερειακής οικονομίας», δήλωσε η επικεφαλής της Gazprom Export Γιελένα Μπουρμίστροβα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock