Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσικό «πάρτυ» στα Στενά της Μάγχης – «Αλωνίζουν» τα υποβρύχια της Μόσχας

Ρωσικό «πάρτυ» στα Στενά της Μάγχης – «Αλωνίζουν» τα υποβρύχια της Μόσχας

Ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια με υπερσύγχρονη τεχνολογία αποφυγής εντοπισμού από τα εχθρικά ραντάρ εισέρχονται «αόρατα» και ανενόχλητα σε χωρικά ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως μεταδίδουν βρετανικές εφημερίδες.

Τα υποβρύχια κλάσης Borey και Yasen του Πούτιν πλέουν τόσο αθόρυβα, που δεν μπορούν να εντοπιστούν από τις βρετανικές ανθυποβρυχιακές άμυνας. Πιστεύεται ότι έχουν διενεργήσει αποστολές εντοπισμού βρετανικών υποβρυχίων καθώς απέπλεαν τα τελευταία από την άκρως απόρρητη βάση Φάσλεϊν στη Σκωτία, ενώ χαρτογράφησαν ζωτικής σημασίας υποβρύχια καλώδια τηλεπικοινωνιών και μεταφοράς ενέργειας στα Στενά της Μάγχης, τα οποία αν καταστραφούν θα βυθίσουν στο χάος τη Βρετανία.

Από το 2015 τα ρωσικά υποβρύχια έχουν δεκαπλασιάσει τις εμφανίσεις του σε βρετανικά χωρικά ύδατα, ενώ η Μόσχα εντείνει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες ανά την υφήλιο. Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον δύο ρωσικά πολεμικά σκάφη πέρασαν από τα Στενά της Μάγχης προς τον Ανταλντικό Ωκεανό.

Στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας οι κινήσεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία. «Πιστεύουμε ότι ένα συγκεκριμένο ρωσικό υποβρύχιο εστιάζει την προσοχή του στη βάση μας στη δυτική Σκωτία και σε υποθαλάσσιους αγωγούς στα Στενά της Μάγχης», ανέφερε πηγή στην κυριακάτικη Μail. «Τα συστήματα πρόωσης αυτού του νέου υποβρυχίου είναι πολύ πιο εξελιγμένα με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο αθόρυβο από τα προηγούμενα. Μέχρι πρόσφατα τα ρωσικά υποβρύχια ήταν πολύ θορυβώδη».

Οι κινήσεις των ρωσικών υποβρυχίων έρχονται σε μια περίοδο οξυμένων σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας μετά την απόπειρα δηλητηρίασης στο Σάλσμπερι με τον νευροτοξικό παράγοντα novichok του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπαλ και της κόρης του, Γιούλια.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΤΥΛΙΓΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ – ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΡΑ, ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ [ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ]

Γενική επιστράτευση κήρυξε η Αρμενία. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο το Γερεβάν, καθώς καλούνται υπο …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη