ΕνημέρωσηΠολιτική

Σήμερα η τετραμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου και Κύπρου στην Αθήνα

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου και Κύπρου φιλοξενείται στη μία το μεσημέρι στην Αθήνα, σε συνέχεια των προηγούμενων διαβουλεύσεων και του τακτικού συντονισμού μεταξύ των χωρών στο πλαίσιο του σχήματος «3 +1».

Δύο ώρες νωρίτερα, στις 11:00, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο οποίος στις 10:00 θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Σάμεχ Σούκρι και Νίκου Χριστοδουλίδη αναμένεται να εξετασθούν οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Λιβύη, Κόλπο, Σαχέλ, καθώς και το Κυπριακό. Επίσης, θα συζητηθεί η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, καθώς και διεθνείς προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock