AUTOMOTO

Η Mercedes CLE είναι πλέον διαθέσιμη και ως κάμπριο

Η Mercedes συνεχίζει την παράδοσή της στα μεγάλα τετραθέσια κάμπριο με την CLE Cabriolet. Βασισμένη στην αντίστοιχη κουπέ έχει μήκος 4,85 μέτρα και μεγαλύτερο κατά 25 χιλιοστά μεταξόνιο, φτάνοντας τα 2.865 χιλιοστά, προκειμένου να προσφέρει περισσότερο χώρο στο πίσω κάθισμα.

Η Mercedes αναφέρει πως η CLE Cabriolet είναι κανονικά τετραθέσια και πως ο χώρος αποσκευών της έχει χωρητικότητα από 295 έως 385 λίτρα ανάλογα με το αν η μαλακή οροφή είναι ανοικτή ή κλειστή.

Η μαλακή οροφή αποτελείται από πολλαπλές στρώσεις υφάσματος και είναι η λεγόμενη «ακουστική», προσφέροντας επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό παρόμοιο με αυτό της κουπέ όταν είναι κλειστή.

Επιπλέον, η οροφή ανοίγει και κλείνει σε 20 δευτερόλεπτα με ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα. Παράλληλα και προκειμένου να εξασφαλιστεί η άνεση των επιβατών, είναι στάνταρ το AIRCAP στο παρμπρίζ, που κατευθύνει τον αέρα πάνω από τους επιβάτες, και το AIRSCARF, που παρέχει ζεστό αέρα και θερμαίνει τον αυχένα όσων κάθονται μπροστά.

Οι μηχανικοί της Mercedes έχουν δώσει έμφαση στη λειτουργικότητα του CLE με ανοιχτή την οροφή. Έτσι, η κλίση της οθόνης του συστήματος infotainment MBUX ρυθμίζεται από τις 15 έως τις 40 μοίρες για αποφυγή αντανακλάσεων, ενώ τα δερμάτινα καθίσματα διαθέτουν επιπλέον επίστρωση για αντανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας, στοιχείο που μειώνει τη θερμοκρασία τους κατά 12 βαθμούς.

Η γκάμα κινητήρων της CLE Cabriolet είναι αποκλειστικά ήπια υβριδική. Αρχικά θα είναι διαθέσιμος ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 2.000 κυβικών και των 204 ίππων στις CLE 200 και CLE 200 4MATIC, καθώς και ο επίσης δίλιτρος diesel της CLE 220 d με 197 ίππους. Στο μέλλον θα προστεθεί και η CLE 450 4MATIC με τον εξακύλινδρο των 3.000 κυβικών.

Η νέα Mercedes CLE Cabriolet θα είναι διαθέσιμη από τον Απρίλιο και η τιμή εκκίνησή της στη Γερμανία είναι οι 66.402 ευρώ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock