Σακελλαροπούλου: Πιο βαρύς και σύνθετος ο ρόλος της μητέρας εν μέσω πανδημίας


Στις αντοχές των μητέρων, που δοκιμάζονται σκληρά κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά και στο απίστευτο σθένος και τη δύναμη της προσφοράς τους, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η δύναμη της Μητρότητας στην εποχή του Covid-19», που διοργάνωσαν ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με την ευκαιρία των 40 χρόνων συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της Ημέρας της Μητέρας.

Στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει δεσμός που καθορίζει πιο αποφασιστικά τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με τον κόσμο, από τον μητρικό δεσμό. Όπως είπε «βιολογική ή θετή, η μητέρα είναι εκείνη που παρέχει προστασία, ασφάλεια, αγάπη, στοργή, αυθεντία. Είναι ο πρωταρχικός φορέας της αγωγής, της κοινωνικοποίησης, της ολοκλήρωσης του ατόμου. Εκείνη στην οποία αναφερόμαστε, συνειδητά ή ασυνείδητα, σε κάθε στιγμή της ζωής μας, εκείνη που συνεχίζει να είναι δίπλα μας ακόμα κι όταν δεν υπάρχει πια».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση