Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Ποινή κάθειρξης 20 ετών για tweets κατά της κυβέρνησης – Αντίδραση από τις ΗΠΑ

Η διπλωματία των ΗΠΑ άσκησε κριτική στη Σαουδική Αραβία, σύμμαχο της Ουάσινγκτον, μετά την επικύρωση από τη δικαιοσύνη του σουνιτικού βασιλείου της ποινής κάθειρξης 20 ετών σε εργαζόμενο οργάνωσης αρωγής ο οποίος κατηγορήθηκε για tweets που επέκριναν την κυβέρνηση.

«Είμαστε απογοητευμένοι» για την επικύρωση της ετυμηγορίας και της ποινής σε βάρος του Αμπντουλραχμάν αλ Σαντχάν, ο οποίος «άσκησε με ειρηνικό τρόπο το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Νεντ Πράις.

«Παρακολουθήσαμε την υπόθεσή του στενά και μας προξενούν ανησυχία οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. αλ Σαντχάν υπέστη κακομεταχείριση, δεν επιτράπηκε να επικοινωνήσει με μέλη της οικογένειάς του και δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις για να έχει δίκαιη δίκη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock