Σαρμάς: Ελέγξτε τις συμβάσεις για την προμήθεια του υγειονομικού υλικού

Να ελέγχεται διεξοδικά η νομιμότητα των συμβάσεων για την προμήθεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού στις περιοχές που πλήττονται από την πανδημία, αλλά και από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ζητεί με έγγραφο του ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Σαρμά στάθηκαν σχετικές αναφορές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για προμήθεια του αναγκαίου υγειονομικού υλικού (ατομικές μάσκες, rapid tests, θερμόμετρα υπέρυθρων ανέπαφης μέτρησης, κ.λπ.) και άλλων υλικών, σε διαφορετικές τιμές ανά νομαρχιακή περιφέρεια και με μεγάλες οικονομικές αποκλίσεις.

Έτσι με έγγραφο του προς τους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου των περιφερειών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας Λέσβου Σάμου και Χίου, (που έχουν πληγεί έντονα από την πανδημία και την κακοκαιρία και υπάρχει επείγουσα ανάγκη άμεσης προμηθείας ορισμένων υγειονομικών και άλλων αγαθών), τους συνιστά την προσοχή τους, έτσι ώστε να ελέγχουν διεξοδικά «τη νομιμότητα των αναθέσεων συμβάσεων με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, μέχρι συμβάσεων με συναλλακτικό αντικείμενο άνω του ορίου του προσυμβατικού ελέγχου και του ελέγχου από την ΕΑΔΗΣΥ».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση