ΕνημέρωσηΠολιτική

Σεβάν Νισανιάν: Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα ο Αρμένιος διανοούμενος

Εγκατέλειψε τελικά την Ελλάδα ο Αρμένιος συγγραφέας, γλωσσολόγος και διανοούμενος, Σεβάν Νισανιάν, έπειτα από σχετικό ένταλμα των ελληνικών αρχών και μία προσωπική γραφειοκρατική περιπέτεια με την Ελληνική Αστυνομία που ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβριο, προκαλώντας κύμα συμπράστασης.

Ο Σεβάν Νισανιάν είχε έλθει στην Ελλάδα το 2017 και ζήτησε πολιτικό άσυλο, έχοντας δραπετεύσει από τις τουρκικές φυλακές. Τουρκικό δικαστήριο το 2014 καταδίκασε τον Νισανιάν σε 17 χρόνια φυλάκιση για εννέα διαφορετικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων 13 μήνες για προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ και περισσότερα από οκτώ χρόνια για άλλες «παραβιάσεις» της νομοθεσίας. Τρία χρόνια αργότερα, ο συγγραφέας και γλωσσολόγος ανακοίνωσε στο twitter ότι διέφυγε στη Ελλάδα και έκτοτε ζούσε στη Σάμο.

Αργότερα και ενώ η πορεία της αίτησής του προχωρούσε ομαλά, παντρεύτηκε το 2019 στη Σάμο την Ελληνίδα σύζυγό του, Ήρα Τζούρου, οπότε αντί πολιτικού ασύλου εδικαιούτο πλέον άδεια παραμονής ως σύζυγος Ελληνίδας πολίτη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger