ΣΕΗ: Κανένας σχεδιασμός του υπουργείου για παράταση των μέτρων στήριξης

Βαθιά ανησυχία «για το γεγονός, ότι το υπουργείο δεν έχει κανέναν σχεδιασμό για παράταση των μέτρων στήριξης από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της πανδημίας» εκφράζει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σε ανακοίνωσή του, διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, πανκαλλιτεχνική πορεία από το υπουργείο Πολιτισμού προς το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «Η μαζικότητα και ο παλμός της κινητοποίησης απέδειξε την αμείωτη αγωνιστικότητα των ανθρώπων του Πολιτισμού, που εδώ και ένα χρόνο διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμά τους για στήριξη ενός κλάδου που έχει πληγεί όσο κανείς από την πανδημία».

Όπως αναφέρει το σωματείο στην ανακοίνωσή του, «ως αποτέλεσμα της πορείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας, ‘Αννας Στρατινάκη και του διευθυντή του γραφείου υπουργού με εκπροσώπους των εργαζομένων και συγκεκριμένα με τον γενικό γραμματέα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ‘Αρη Λάσκο, την πρόεδρο του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ (Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού), Χαρά Κότσαλη, τον γενικό γραμματέα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Κώστα Σταυρόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Τραγουδιστών, Κώστα Σκόνδρα».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση