888 Σειρά επαφών με οικονομικούς παράγοντες της Κίνας είχε ο πρωθυπουργός | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σειρά επαφών με οικονομικούς παράγοντες της Κίνας είχε ο πρωθυπουργός

Σειρά επαφών με οικονομικούς παράγοντες της Κίνας είχε ο πρωθυπουργός

Στη σειρά σημαντικών επαφών που είχε με οικονομικούς παράγοντες, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Πεκίνο, στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα από σήμερα είναι μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, ΑΙΙΒ, ενός σημαντικού διεθνούς οργανισμού οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τονίζει στις σχετικές αναρτήσεις του:

«Κατά τη δεύτερη ημέρα στο Πεκίνο είχαμε σειρά επαφών με οικονομικούς παράγοντες, όπως την Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας, ICBC».

Πρόκειται για την Industrial and Commercial Bank of China, ένα τραπεζικό κολοσσό με πάνω από 500 εκατομμύρια πελάτες. Στη συνάντηση εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον της τράπεζας για επενδύσεις στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο έχει σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας.

«Η χώρα μας είναι από σήμερα μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, AIIB, σημαντικό διεθνή οργανισμό οικονομικής Ανάπτυξης».

Η ΑΙΙΒ (Asian Investment and Infrastructure Bank) είναι μια επενδυτική τράπεζα που αριθμεί 77 μέλη από όλο τον κόσμο, με πιο πρόσφατο μέλος της στην Ελλάδα η συμμετοχή της οποίας ανακοινώθηκε τις ημέρες της επίσκεψης του ΠΘ στην Κίνα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός παραπέμπει με ανάρτηση του και «στην υπογραφή Συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ZTE-Forthnet για τη δημιουργία δικτύου υψηλών ταχυτήτων στον ελληνικό χώρο».

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Βίος και πολιτεία ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά: Πόσα πήρε για 3 μήνες στο Ντυνάν. Σκάνδαλο μεγατόνων

Πόσα πήρε για 3 μήνες στο Ερρίκος Ντυνάν ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά; Μία αρκετή καλή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *