888 Σεντένο: Χρειάζεται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το κληροδότημα της κρίσης | Kontasas
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σεντένο: Χρειάζεται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το κληροδότημα της κρίσης

Σεντένο: Χρειάζεται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το κληροδότημα της κρίσης

Δηλώσεις σχετική με το μέλλον της Ευρωζώνης πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ο οποίος σημείωσε ότι «η δουλειά δεν έχει καν τελειώσει σήμερα και ανυπομονούμε να λάβουμε μια νέα εντολή για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε πολύ σημαντικά θέματα».

«Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ολοκληρωθεί μόνο η δουλειά μας σε επίπεδο Ευρωζώνης, χρειάζεται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο εσωτερικό για το κληροδότημα της κρίσης. Αυτό σημαίνει μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μείωση του χρέους, της ανεργίας και προώθηση πολιτικών που αυξάνουν το ΑΕΠ, την ανταγωνιστικότητα, ούτως ώστε κάθε χώρα και η Ευρωζώνη συνολικά να μπορούν να προχωρήσουν», ανέφερε ο κ. Σεντένο, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και πρόσθεσε: «Επίσης, σε επίπεδο Ευρωζώνης, χρειάζεται να συνεχίσουμε να εξετάζουμε την εργαλειοθήκη για τον ESM, προκειμένου να φέρουμε νέα εργαλεία, να αντιμετωπίσουμε την κρίση στην Ευρώπη, χρειάζεται επίσης να συζητήσουμε τον οδικό χάρτη για τις πολιτικές συζητήσεις για το EDIS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων) και θα συνεχίσουμε να συζητάμε νέα στοιχεία που προστέθηκαν πρόσφατα στην ατζέντα μας, δηλαδή αυτά που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό της Ευρωζώνης».

Καταληκτικά ο επικεφαλής του Eurogroup, σημείωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την ευρωζώνη και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε σήμερα».

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Πρόστιμο 3,7 δισ. ευρώ επέβαλε στην ελβετική τράπεζα UBS γαλλικό δικαστήριο

Γαλλικό δικαστήριο έκρινε σήμερα ένοχη την ελβετική τράπεζα UBS για ξέπλυμα χρημάτων από φοροδιαφυγή και …