ΕνημέρωσηΟικονομία

UBS: Το brent θα συνεχίσει να κινείται κοντά στα 80 – 90 δολάρια / βαρέλι

Σε εύρος μεταξύ των 80 – 90 δολαρίων το βαρέλι αναμένεται να διαπραγματευτεί το 2024 το brent, η τιμή του οποίου καταγράφει αύξηση άνω του 5%, από τις 12/3, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της UBS για το πετρέλαιο.

Αύξηση του ανοικτού ενδιαφέροντος

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ελβετική τράπεζα, υπήρξε σημαντική αύξηση του ανοικτού ενδιαφέροντος, που έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021.

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει πως στο μπρεντ σημειώθηκε αύξηση των θέσεων αγοράς, ενώ οι προσθήκες θέσεων αγοράς μαζί με τη μείωση των θέσεων πώλησης στο WTI ενδέχεται να περιόρισαν την αύξηση του ανοιχτού ενδιαφέροντος.

Την ίδια ώρα, η αύξηση στο αμερικανικό αργό πετρέλαιο WTI παραμένει πιο συγκρατημένη.

Σύμφωνα με το σχόλιο των αναλυτών της UBS: Giovanni Staunovo, Commodity Strategist, Dominic Schnider, Head Global FX & Commodity, και Wayne Gordon, Cross Asset and Commodity Strategist, UBS Global Wealth Management:

«Οι τιμές του αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου. Τα στοιχεία της ζήτησης πετρελαίου που εκπλήσσουν από τη θετική πλευρά και η παράταση των εθελοντικών περικοπών του ΟΠΕΚ+ μέχρι το τέλος Ιουνίου στήριξαν τις τιμές. Επαναλαμβάνουμε τις οδηγίες μας ότι το Brent πιθανότατα θα διαπραγματεύεται σε εύρος 80-90 USD/βαρέλι φέτος, με πρόβλεψη για το τέλος Ιουνίου 86 USD/βαρέλι».

Οι αναλυτές της UBS σημειώνουν πως:

«Πιστεύουμε ότι διάφοροι παράγοντες έχουν στηρίξει την επιστροφή του ενδιαφέροντος των χρηματοοικονομικών επενδυτών για το αργό πετρέλαιο. Τα στοιχεία για τη ζήτηση πετρελαίου μέχρι στιγμής το 2024 έχουν εκπλήξει θετικά.

  • Ο ΙΕΑ ανέβασε την αύξηση της ζήτησης του α’ τριμήνου του 2024 κατά 270 kbpd σε 1,7 mbpd σε επίπεδο έτους την περασμένη εβδομάδα.

Ως αποτέλεσμα, τα αποθέματα πετρελαίου δεν αυξήθηκαν τόσο πολύ φέτος όσο πίστευαν πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά, αλλά κινήθηκαν πλάγια έως χαμηλότερα.

Επίσης, η παράταση των εθελοντικών περικοπών της παραγωγής του OPEC+ για τρεις ακόμη μήνες είναι πιθανό να διατηρήσει την αγορά πετρελαίου υποδεέστερη της προσφοράς το 2ο τρίμηνο του 24.

Με το μπρεντ να αναμένεται να διαπραγματεύεται φέτος σε ένα εύρος 80-90 δολάρια το βαρέλι, συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε τους επενδυτές με υψηλή ανοχή στον κίνδυνο να πωλούν τους καθοδικούς κινδύνους των τιμών του μπρεντ ή να προσθέτουν έκθεση σε συμβόλαια πετρελαίου μπρεντ μεγαλύτερης διάρκειας».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock