Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ -Τα νέα δεδομένα

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ -Τα νέα δεδομένα

Από την ψήφο του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκου Τράκα η οποία σύμφωνα με το κατασταστικό της Ομοσπονδίας, σε περίπτωση ισοψηφίας, μετράει διπλή, αναμένεται να κριθεί το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπή η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μερημέρι. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από την συνεδρίαση, όπως και απο αυτή της περασμένης Τρίτη, είναι απούσα η Μαρία Παπαδόπουλου, της πρώην “πράσινης” ΣΥΝΑΝ, παλιά συνεργάτιδα του πρώην προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου, ο οποίος, σημειωτεόν, παρότι θεωρείται ο βασικός υπεύθυνος που οι συμβασιούχοι δεν καλύπτονται από την Ομοσπονδία, στην παρούσα φάση έχει ταχτεί κατά του τερματισμού των κινητοποιήσεων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αντι για 11, η ΕΕ συνεδριάζει με 10 μέλη, εκ των οποίων τα πέντε –ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΚΚΕ –τρεις έδρες) και ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (ΛΑΕ –δύο έδρες)– όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αναμένεται να ταχθούν κατά της λήξης των κινητοποίησεων. Αν, λοιπόν, όπως αναμένεται μετά τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, η ΣΥΝΑΝ (πρώην ΠΑΣΟΚ) που έχει τέσσερις έδρες και η ΔΑΚΕ (δύο έδρες), η οποία, μετά το κομματικό “παιχνίδι” της περασμένης Τρίτης δέχεται αφόρητη πίεση από πολλές πλευρές υπερψηφίσουν την πρόταση για λήξη των κινητοποιήσεων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή απορριμμάτων, τότε θα υπάρξει ισοψηφία 5 – 5, με δεδομένη την απουσία της κ. Παπαδοπούλου.

Άρα, τα πάντα αναμένεται να κριθούν από την ψήφο του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκου Τράκα, αφού θα μετρήσει διπλή, στην ισοβαθμία. Θα κρίνει λοιπόν, ο πρόεδρος αν θα υπάρξει νέος κύκλος καταλήψεων αμαξοστασίων και ΧΥΤΑ η άμεση επιστροφή των εργαζομένων στις εργασίες τους ώστε να καθαριστούν οι πόλεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Tι έχουν, όμως, να αντιμετωπίσουν οι συνδικαλιστές:

Πρώτον πλέον υπάρχει μεγάλη και έντονη πίεση από την κοινωνία, αφού οι τεράστιοι όγκοι των σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κάνουν αφόρητη τη ζωή κυρίως των κατοίκων των μεγάλων πόλεων. Μπορεί ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ να δήλωσε ότι δέχονται συγχαρητήρια από την κοινωνία για τους αγώνες τους, αλλά γνωρίζει ότι πλέον τα περιθώρια της υπομονής «στενεύουν».

Δεύτερον η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε λύσεις έκτακτης ανάγκης επιστρατεύοντας το στρατό και προχωρώντας στο άνοιγμα των ΧΥΤΑ, αποφάσεις που εφόσον υλοποιηθούν πιθανά να δημιουργήσουν εντάσεις και να «στοχοποιηθεί» ο αγώνας των εργαζομένων.

Δείτε επίσης

700 προσλήψεις νοσηλευτών στον ΕΟΔΥ

Προσλήψεις νοσηλευτών στις Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοινώνονται με κοινή απόφαση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη