Σε εξέλιξη μεγάλη εισαγγελική έρευνα για τις δεκάδες καταγγελίες ηθοποιών

Μεγάλη εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις δεκάδες επώνυμες καταγγελίες ηθοποιών περί σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησής τους, που έχουν ήδη κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στρέφονται σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση με βάση τις δύο μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, καλεί τη Δευτέρα το πρωί ως μάρτυρα τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του και αφορούν γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί.

Παράλληλα, ο κ. Μπιμπίλας λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, καλείται να εισφέρει στο έργο της δικαιοσύνης καταθέτοντας και καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο Σωματείο των Ηθοποιών, οι οποίες είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση