888 Σε επιφυλακή η ΕΥΠ: Τουρκικό σχέδιο για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Ιδού τι ετοιμάζει ο Ερντογάν | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σε επιφυλακή η ΕΥΠ: Τουρκικό σχέδιο για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Ιδού τι ετοιμάζει ο Ερντογάν

Σε επιφυλακή η ΕΥΠ: Τουρκικό σχέδιο για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Ιδού τι ετοιμάζει ο Ερντογάν

Ο Τουργκούτ Οζάλ, είχε κάνει έναν «πρόλογο» για τις υβριδικές απειλές της Τουρκίας λέγοντας «δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αρκεί να αφήσουμε μετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα». Σήμερα, το προσφυγικό ζήτημα που αφορά την Ελλάδα και την Ε.Ε, χρησιμοποιείται από την Άγκυρα ως υβριδικό «όπλο».

Ετσι λοιπόν, ένα τρομακτικό σενάριο έχουν οι αρχές στα «χέρια» τους τις τελευταίες ώρες, και το οποίο… προβλέπει θερμό επεισόδιο Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ένα σενάριο που έχει παραγωγό αλλά και… σκηνοθέτη την ίδια την Άγκυρα, που φαίνεται να επιθυμεί όλο και περισσότερο μια πολεμική εμπλοκή.

Σύμφωνα και με τα όσα έγραψε στην Realnews και ο συνάδελφος Θάνος Σωτήρης, η Τουρκία «μηχανεύεται» ένα σχέδιο όπου προμετωπίδα θα έχει τους πρόσφυγες. 

Το σχέδιο αυτό είναι εις γνώσιν της ΕΥΠ, η οποία έχει ενημερώσει το Λιμενικό το οποίο φαίνεται να έχει «οργανωθεί» αναλόγως.

Τι προβλέπει το σκηνοθετημένο σενάριο

Από όσα έχουν δει μέχρι τώρα το «φως» της δημοσιότητας, προβλέπεται πως ένα φουσκωτό σκάφος που θα ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με πρόσφυγες από την Συρία θα οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους, πάνω σε βραχονησίδα που έχει επιλεγεί από την μυστική υπηρεσία της Τουρκίας.

Σε μικρή απόσταση από το φουσκωτό θα βρίσκεται σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής, τι πλήρωμα του οποίου θα ξεκινήσει άμεσα επιχείρηση «διάσωσης» οδηγώντας τους ναυαγούς πάνω στην βραχονησίδα, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι… τουρκική.

Φυσικά θα υπάρξει αντίδραση από ελληνικής πλευράς και κάπου εκεί αναμένεται να υπάρξει και η κλιμάκωση, σε βαθμό που οι ελληνικές υπηρεσίας δεν είναι σε θέαση ακόμα να γνωρίζουν.

Νέος σχεδιασμός στο Λιμενικό

Όλα αυτά όπως είναι φυσικό «δημιούργησαν» έναν νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό στις κινήσεις των πλωτών του Λιμενικού, τα οποία παρακολουθούνται από μεγαλύτερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα τα ραντάρ «σαρώνουν» τα πάντα την ώρα που πληθαίνουν και οι περιπολίες από τα τουρκικά σκάφη. Σε ανάλογο βαθμό επιφυλακή είναι και η Αστυνομία, προκειμένου στις περιοχές που είναι δυνατό να εφαρμοστεί μια τέτοια προβοκάτσια, να υπάρχει άμεση ενημέρωση σε κεντρικό επίπεδο.

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον υβριδικό πόλεμο που της έχει κηρύξει η Τουρκία. Το καθεστώς Ερντογάν μ΄ ένα απλό γεγονός επιχειρεί μ’ αυτό τον υβριδικό πόλεμο, να προκαλέσει στην Ελλάδα, αποσταθεροποίηση και να πλήξει την ψυχολογία των πολιτών. Μπορεί να τα καταφέρει; Εξαρτάται από εμάς…

Ο Ερντογάν και το καθεστώς του με μία σειρά προκλήσεων στο Αιγαίο, αλλά κυρίως με τη σύλληψη των δύο στρατικών μας στον Έβρο επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα ηττοπάθειας στην ελληνική κοινή γνώμη και να οδηγήσει στην απόλυτη πόλωση τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, στοχεύοντας στην διάλυσή μας. Γι΄ αυτό και θα προσπαθήσει να κρατήσει την υπόθεση των δύο στρατιωτικών μας στο προσκήνιο, για όσο περισσότερο μπορεί.

Η τουρκική εξωτερική πολιτική, ακολουθεί μια στρατηγική που θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως στρατηγική του ήσσονος κινδύνου. Αυτή η στρατηγική, χρησιμοποιεί τακτικές οι οποίες έχουν επιθετικό χαρακτήρα.

Ο όρος, σχετίζεται με την περιγραφή ασύμμετρων απειλών γι’ αυτό, πολιτικά, αναφέρεται ως Υβριδική Απειλή και όχι ως Υβριδικός Πόλεμος (η τελευταία έννοια, είναι περισσότερο ακαδημαϊκής προέλευσης).

Διττός στόχος μιας υβριδικής απειλής, είναι η φθορά (αποφεύγοντας μάλιστα τις νομικές συνέπειες που θα είχε μια παραδοσιακή-πολεμική πράξη) και ο αιφνιδιασμός (σοκ) του αντιπάλου έτσι ώστε το πλήγμα που προκαλεί ο υβριδικός πόλεμος, να καταστήσει αδρανή τον αντίπαλο και να αυξήσει το κόστος επαναφοράς του σε θέση ισορροπίας-ισχύος (προ της υβριδικής φθοράς που υπέστη).

πηγη

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει η λειτουργία του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας

Μέσα στο 2019 αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ), το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *