ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Σε Κορωπί και Σπάτα τα data centers της Microsoft

Στην τελική ευθεία προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του δείχνει να μπαίνει το σύμπλεγμα των κέντρων δεδομένων (data center hub) της Microsoft. Ο αμερικανικός κολοσσός κατέθεσε στο Enterprise Greece τον φάκελο προκειμένου το έργο να υπαχθεί στο καθεστώς των «στρατηγικών επενδύσεων».

Ο φάκελος είναι προς δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 23 Ιανουαρίου και από το κείμενο της επιτελικής σύνοψης της επένδυσης προκύπτει ότι τα 3 data centers που σχεδιάζει να δημιουργήσει η Microsoft, τα δύο εξ αυτών θα βρίσκονται στο δήμο Κρωπίας και το τρίτο στο δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.

Για την υλοποίηση της επένδυσης, η οποία έχει ανακονωθεί από τον Οκτώβριο 2020, έχει δημιουργηθεί ειδική θυγατρική (Microsoft Operations 4733 Hellas Single Member S.A.) η οποία, μάλιστα, έχει ήδη προχωρήσει στην απόκτηση των απαραίτητων οικοπέδων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger