Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Σε Ουκρανικές «ατραπούς» η Τουρκία: Επεκτείνεται η συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας – Τεράστια σχέδια στις «πλάτες» της Ρωσίας

Σε Ουκρανικές «ατραπούς» η Τουρκία: Επεκτείνεται η συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας – Τεράστια σχέδια στις «πλάτες» της Ρωσίας

Ουκρανία και Τουρκία επεκτείνουν και άλλο την διμερή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και εξετάζουν τις προοπτικές συνεργασίας για τη δημιουργία κοινοπραξιών στον τομέα της κατασκευής χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων πολεμικών πλατφορμών.

Αυτό αναφέρθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

«Στην έκθεση MUSIAD EXPO, ο Hladkovsky [πρώτος αναπληρωτής γραμματέας της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας NSDC Oleh Hladkovsky] συναντήθηκε με τον πρόεδρο της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκικής Δημοκρατίας Ismail Demir και αποφάσισαν την σημαντική εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της άμυνας για την επίτευξη πραγματικών αποτελεσμάτων ως αμοιβαία επωφελών συμβάσεων.

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές συνεργασίας για τη δημιουργία κοινοπραξιών στον τομέα της κατασκευής χερσαίων, αεροναυτικών και θαλάσσιων πλατφορμών, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον και για τις δύο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Hladkovsky πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με επικεφαλής κορυφαίων αμυντικών επιχειρήσεων της Τουρκίας και επεσήμανε τη σημασία του συνδυασμού των προσπαθειών των ουκρανικών και τουρκικών γραφείων σχεδιασμού στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων τύπων εξοπλισμού και όπλων, αλλά και στην ανάπτυξη νέων.

Όπως αναφέρθηκε επίσης, μια ουκρανική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του πρώτου αναπληρωτή γραμματέα του NSDC Oleh Hladkovsky, επισκέφθηκε την έκθεση MUSIAD EXPO στην Κωνσταντινούπολη.

Η αντιπροσωπεία είχε στην σύνθεση της τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας Ukroboronprom Pavlo Bukin και τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Τουρκία Andrii Sybiha.

Μιλάμε για σχέδια τεραστίων διαστάσεων που θα προσδώσουν μελλοντικά μεγάλη τεχνογνωσία στην Τουρκία, αλλά και την δυνατότητα παραγωγής λίαν εξελιγμένων οπλικών συστημάτων.

Παράλληλα όμως βλέπουμε να διαδραματίζεται και ένα τεράστιο μυστικό παιχνίδι ανάμεσα στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ρωσία, με την οποία δεν υπάρχει η παραμικρή αμυντική σύμβαση, παρά μόνο αυτή της αγοράς των S-400, η οποία αρχίζει να «θολώνει» μετά τις τεράστιες πιέσεις των ΗΠΑ για την ακύρωση της παραλαβής τους. 

Το άκρως περίεργο είναι όμως ότι οι Τούρκοι παζαρεύουν απόρρητα και προηγμένα προγράμματα με τους Ουκρανούς και όχι με τους Ρώσους με τους οποίους διατείνονται ότι διαθέτουν πολύ καλές σχέσεις, (αγωγός Turk Stream, πυρηνικό εργοστάσιο κά) και αυτό προκαλεί τεράστια ερωτηματικά. 

Υπάρχει μήπως πιθανότητα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς «τουρκικής κατασκευής” με ουκρανική τεχνολογία την οποία διαθέτει το Κίεβο;

Όλα είναι πιθανά από την Άγκυρα που φαίνεται να επιζητεί να κατασκευάσει στρατηγικής φύσεως οπλικά συστήματα για τους δικούς της λόγους.

Σύμφωνα με προ τριετίας άρθρο μας με τίτλο (Η Τουρκία συζητά την αγορά τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων με την Ουκρανία) είχαμε αναφέρει ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει την Ουκρανία για την πιθανή πώληση τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς σε τρίτες χώρες, στοχοποιώντας  τους Ουκρανούς κρατικούς μεσάζοντες οι οποίοι είχαν επισκεφθεί την Τουρκία για συνομιλίες σχετικά, με την πιθανή πώληση της τεχνολογίας αυτής, έγραφε η τουρκική εφημερίδα todayszaman.com.

Σε μια ανακοίνωση που είχε κυκλοφορήσει, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι η ουκρανική κυβέρνηση θεωρείται παράνομη από τη Μόσχα και θα πρέπει να αναλάβει τις  σοβαρότατες διεθνείς ευθύνες της που απορρέουν από τις συνθήκες για την πρόληψη της μη διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής.

Η ανακοίνωση επικαλέστηκε αναφορές στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στα οποία υποστηρίζεται ότι οι εκπρόσωποι από την ουκρανική  εταιρεία Yuzhmash είχαν συνομιλίες με «ξένους» πελάτες για την πώληση των τεχνολογιών που εμπλέκονται στην παραγωγή των βαλλιστικών πυραύλων RS-20 Voyevoda (SS-18 Satan), σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το ρωσικό υπουργείο δεν κατονόμασε τους ξένους πελάτες, αλλά «έβαλε” τα ρωσικά ΜΜΕ να υποστηρίξουν ότι η Ουκρανία προσπαθεί να πουλήσει την τεχνολογία των βαλλιστικών πυραύλων στην Τουρκία.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet είχε γράψει τότε ότι μια ουκρανική αντιπροσωπεία είχε επισκεφθεί την Τουρκία στις 5 Απριλίου 2015, για να συζητήσει την πιθανή πώληση πυραυλικής τεχνολογίας.  

Μήπως, λοιπόν, στα σκαριά την προσπάθεια του Ερντογάν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και βαλλιστικούς πυραύλους μακράς εμβέλειας, με τα οποία θα σκέπτονταν διπλά και τρίδιπλα ακόμα και μια υπερδύναμη σαν τις ΗΠΑ, να πράξει οτιδήποτε στην Άγκυρα;

Κάτι ανάλογο προσπάθησε να κάνει άλλωστε η Β.Κορέα και το Ιράν – γιατί όχι η Τουρκία;

 Σε Ουκρανικές «ατραπούς» η Τουρκία: Επεκτείνεται η συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας – Τεράστια σχέδια στις «πλάτες» της Ρωσίας

 

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΤΥΛΙΓΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ – ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΡΑ, ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ [ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ]

Γενική επιστράτευση κήρυξε η Αρμενία. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο το Γερεβάν, καθώς καλούνται υπο …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη