888 Σε παραλήρημα οι Τούρκοι: «Έλληνες, μη βάζετε σημαίες και μην αφήνετε λουλούδια στα Ίμια» | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σε παραλήρημα οι Τούρκοι: «Έλληνες, μη βάζετε σημαίες και μην αφήνετε λουλούδια στα Ίμια»

Σε παραλήρημα οι Τούρκοι: «Έλληνες, μη βάζετε σημαίες και μην αφήνετε λουλούδια στα Ίμια»

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΕΕ

Τουρκικές προκλήσεις | Ίμια: Ξεπερνούν κάθε όριο οι δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Φαρούκ Καϊμακτσί, χαρακτηρίζοντας τα Ίμια «τουρκική κτήση» και υψώνοντας απειλητικά το δάχτυλο εναντίον της Ελλάδας, λέγοντας πως θα πρέπει να σταματήσουν να αφήνουν λουλούδια και να υψώνουν ελληνικές σημαίες στα Ίμια αλλά και σε άλλες βραχονησίδες του Αιγαίου.

Σε συνέντευξή του προς το ευρωπαϊκό ενημερωτικό δίκτυο Euractiv, ο κ. Καϊμακτσί επιτίθεται με δριμύτητα σε βάρος τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, ισχυριζόμενος πως η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο οφείλεται αποκλειστικά στις δύο χώρες και όχι στην Τουρκία.

Σε ερώτηση γιατί σημειώνονται το τελευταίο διάστημα εστίες εντάσεων στο Αιγαίο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στην ΕΕ απαντά: «Αυτό συμβαίνει, επειδή τις εντάσεις προκαλούν οι Ελληνοκύπριοι και οι Έλληνες γείτονές μας. Φυσικά, κάποιοι προσπαθούν να σκιαγραφήσουν την Τουρκία ως μια επιθετική χώρα, αλλά ποιο είναι το νόημα να αφήνει κάποιος λουλούδια σε ένα βράχο, σε μια μικρή βραχονησίδα στο Αιγαίο Πέλαγος; Ποιο το νόημα να υψώνει κανείς την ελληνική σημαία σε ένα νησί, όπου δε ζει κανένας; Και ποιο το νόημα να πετάει κανείς πάνω από αυτές τις νησίδες και τους βράχους, που δεν κατοικούνται καν; Αυτές οι ενέργειες δεν θα ικανοποιήσουν οποιαδήποτε πράξη κυριαρχίας, αλλά δημιουργούν απλώς προκλήσεις».

Προφανώς, ο κ. Καϊμακτσί κινείται πέρα από τα εσκαμμένα και ακολουθώντας το πνεύμα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με τις ανιστόρητες ανακοινώσεις του περί τουρκικής ταυτότητας των Ιμίων, πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

πηγη

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει η λειτουργία του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας

Μέσα στο 2019 αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ), το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *