Σε «πόλεμο» τα Βορίζια Κρήτης λόγω βεντέτας: Οικογένειες πήραν τα όπλα – Δύο νεκροί, 2.000 σφαίρες

Ένα ολόκληρο χωριό σε «πόλεμο». Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα (01/11/25) το πρωί στα Βορίζια της Κρήτης, όπου αναβίωσε βεντέτα ανάμεσα σε δύο οικογένειες, με τραγική συνέπεια τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενώ επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες – οι δύο σε σοβαρή κατάσταση-, ανάμεσά τους και δράστες.
Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 τραυματίες, με τους 6 εξ αυτών να μην έχουν σχέση με τη βεντέτα.
Οι νεκροί είναι μια γυναίκα περίπου 57 ετών και ένας 35χρονος άνδρας από τη μία εκ των δύο οικογενειών που βρίσκονται σε ανελέητη μάχη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεκρή γυναίκα, είχε έρθει από τα Χανιά για το μνημόσυνο του πατέρα της και άφησε την τελευταία της πνοή, όχι από πυροβολισμό αλλά από ανακοπή. Πρόκειται δηλαδή για παράπλευρη απώλεια.
Το σκηνικό, που ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι έχει λήξει καθώς μάρτυρες σημειώνουν πως ακούγονται διαρκώς πυροβολισμοί, είναι βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία, με τους τραυματίες να μεταφέρονται ακόμη και με αγροτικά στα νοσοκομεία, ενώ ενδεικτική του μένους είναι η πληροφορία που μεταδίδει το Patris.gr ότι έπεσαν πάνω από 2.000 σφαίρες.
Υπό αστυνομικό κλοιό το χωριό
Eurokinissi
Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου έφτασε η σορός του 35χρονου άνδρα, διαδραματίζονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας, με την οικογένεια του θύματος να ξεσπά σε λυγμούς και συγγενείς των τραυματιών να επιτίθενται λεκτικά σε αστυνομικούς.
Την ίδια ώρα, η σορός της 57χρονης γυναίκας έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας στις Μοίρες, ενώ ασθενοφόρα πάνε και έρχονται συνεχώς.
Στο μεταξύ, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της ΔΑΟΕ και ειδική ομάδα του Οργανωμένου Εγκλήματος του ελληνικού FBI μεταβαίνουν στην Κρήτη.
Παράλληλα, «κατεβαίνει» και ομάδα ΕΚΑΜ, η οποία θα βρίσκεται μόνιμα μέσα στο χωριό για φύλαξη.
Θα γίνουν έρευνες παντού, όπου χρειαστεί για να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Σημειώνεται ότι μέλη των οικογενειών βρίσκονται στις φυλακές για υποθέσεις ζωοκλοπών.

Φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση της βεντέτας
Eurokinissi
Όλα ξεκίνησαν από το βράδυ της Παρασκευής, όταν επικράτησε αναστάτωση στο χωριό από τον εκκωφαντικό θόρυβο που έκανε η έκρηξη, που σημειώθηκε σε υπό κατασκευή σπίτι.

Ειδικό κλιμάκιο του ελληνικού FBI μεταβαίνει στο χωριό
Eurokinissi
Το επόμενο πρωί μία ομάδα ατόμων από μεγάλη οικογένεια του χωριού πήρε τα καλάσνικοφ στα χέρια της και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκορπίζοντας τον θάνατο και τον τρόμο, ως αντίποινα.
Στο χωριό επιχειρούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν περαιτέρω κλιμάκωση και να ελέγξουν την κατάσταση.
Σημειώνεται ότι το μακελειό θυμίζει τη φονική βεντέτα του 1955, όπου μέσα σε λίγες μόνο ώρες, έξι κάτοικοι του ριζίτικου χωριού έχασαν τη ζωή τους ενώ 14 ακόμη τραυματίστηκαν.



