Σε Σύνοδο Κορυφής 13 τουριστικών χωρών για το πιστοποιητικού εμβολιασμού καλεί η Αυστρία

Την πραγματοποίηση Συνόδου Κορυφής δεκατριών «τουριστικών» χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, για τη χάραξη κοινής γραμμής και ταχεία εφαρμογή του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού, ζητά υπουργός Τουρισμού της Αυστρίας, Ελίζαμπετ Κέστινγκερ, η οποία προς τούτο πρόκειται να συναντηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Προς χάραξη μίας κοινής γραμμή για τις «χώρες διακοπών» της ΕΕ ως προς το αποκαλούμενο «Πράσινο διαβατήριο» που θα επιτρέψει την ελευθερία ταξιδιού το καλοκαίρι, η Ελίζαμπετ Κέστινγκε προτείνει τη διενέργεια Συνόδου Κορυφής, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και των χωρών της Μεσογείου, όπου θα πρέπει να συζητηθεί μία «κοινή προσέγγιση».

Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό θα επαναφέρει την ελευθερία ταξιδιού και την κανονικότητα στην καθημερινή ζωή, και «είναι σημαντικό, οι χώρες του τουρισμού να καταβάλουν εδώ από κοινού προσπάθειες για να εξασφαλίσουν μία ταχεία εφαρμογή», τονίζει η Ελίζαμπετ Κέστινγκερ. Η ίδια επισημαίνει τη σημασία του για μία ασφαλή θερινή τουριστική περίοδο και ανακοινώνει ότι σύντομα θα υπάρξει η εφαρμογή του στην Αυστρία.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση