Επικαιρότητα

Χατζηδάκης -«Κοινωφελής Εργασία»: Προανήγγειλε παράταση των 25.000 συμβάσεων του προγράμματος

Την παράταση των 25.000 συμβάσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη με εργαζομένους να δουλεύουν σε Περιφέρειες και Δήμους της χώρας. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων κατά την ομιλία του στο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Το νέο πρόγραμμα, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «εξετάζεται παράταση στο πρόγραμμα το οποίο έχει προϋπολογισμό κάλυψης 25.000 οφελουμένων, χάρη στο οποίο οι ωφελούμενοι, κυρίως μακροχρόνια άνεργοι, προσφέρουν εργασία σε Περιφέρειες και Δήμους».

Η τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη για παράταση των συμβάσεων του προγράμματος γίνεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου της ΚΕΔΕ από το βήμα του συνεδρίου της ‘Ενωσης, όπου ανέφερε: «Το υπουργείο Εργασίας μας ενημέρωσε ότι μετά το τέλος του υφιστάμενου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας  δεν θα υπάρξει νέο».

Σήμερα πάντως ο κ. Χατζηδάκης με την αναφορά του περί εξέτασης της παράτασης των συμβάσεων των 25.000 θέσεων εργασίας του προγράμματος «κοινωφελούς» στους ΟΤΑ, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει νέο. Η κυβέρνηση ουσιαστικά θα δώσει παράταση του προγράμματος μέχρι τις εκλογές. Τώρα ποιες κάλπες (των εθνικών ή αυτοδιοικητικών εκλογών) θα «σφυρίξουν» τη λήξη των συμβάσεων θα απαντηθεί πολύ σύντομα.

Ακολουθούν σημεία ομιλίας του κ. Χατζηδάκη στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Ειδικότερα στην παρέμβασή του, ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Περιφερειών ότι εξετάζεται η δυνατότητα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με βάση τους διαθέσιμους πόρους. Έκανε επίσης γνωστό  ότι με απόφασή του θα προστεθούν 12 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους στο Πρόγραμμα Βασικής Επισιτιστικής και Υλικής συνδρομής προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση από το ΤΕΒΑ στο ΕΣΠΑ και να συνεχιστεί η παροχή δωρεάν τροφίμων και υλικών αγαθών στις Περιφέρειες όλης της χώρας.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, «Η κοινωνική συνοχή στο περιφερειακό επίπεδο είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και πλήρως ενσωματωμένη στις δράσεις που εφαρμόζουμε», τις οποίες εξειδίκευσε ως εξής:

1.Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης με περιφερειακή διάσταση που υλοποιεί η ΔΥΠΑ με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους. Από το βήμα της ΔΕΘ παρουσιάστηκαν δυο νέα προγράμματα αυτής της κατηγορίας. Το πρώτο αφορά στην επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με έμφαση στη ψηφιακή οικονομία που απευθύνεται σε ανέργους 30-45 ετών που θα λάβουν 15.000 ευρώ έκαστος. Και το δεύτερο, προϋπολογισμού 119,7 εκατ. ευρώ, στην επιδότηση εργασίας 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας.

2.Δράσεις για τη στήριξη της απασχόλησης στις λιγνιτικές περιοχές που έχουν στο επίκεντρο το «κοινωνικό πακέτο» της ΔΥΠΑ, συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, οι δράσεις αυτές έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται και πρόσθεσε ότι η ΔΥΠΑ και το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσουν να επενδύουν σημαντικούς πόρους σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και τα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

3.Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας: Την περίοδο της πανδημίας τα εν λόγω προγράμματα στήριξαν τις Περιφέρειες και τους Δήμους μέσα από την απασχόληση 36.000 συμπολιτών μας, ενώ φέτος ξεκίνησε νέο πρόγραμμα  το οποίο έχει προϋπολογισμό κάλυψης 25.000 ωφελουμένων, χάρη στο οποίο οι ωφελούμενοι, κυρίως μακροχρόνια άνεργοι, προσφέρουν εργασία σε Περιφέρειες και Δήμους. Σε αυτό το πρόγραμμα εξετάζεται η δυνατότητα παράτασης.

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock