ΕνημέρωσηΟικονομία

Σημαντικές αποφάσεις για τα ελληνικά ομόλογα θα λάβει η ΕΚΤ στις 16 Δεκεμβρίου

Εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα είναι η προσεχής συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις 16 Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα αποφασισθούν οι κινήσεις νομισματικής πολιτικής για το 2022 και οι προθέσεις της ΕΚΤ για τις αγορές ελληνικών ομολόγων.

Η ελληνική πλευρά έχει ήδη κάνει έκκληση, ώστε τα ομόλογα μας να παραμείνουν επιλέξιμα για νέες αγορές από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά τον Μάρτιο, όταν αναμένεται να τερματιστεί το τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ξεκίνησε ως απάντηση στην πανδημία.

Αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ έχουν δηλώσει ότι είναι πρόθυμα να βρουν έναν τρόπο, ώστε η κεντρική τράπεζα να συνεχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα για το υπόλοιπο του επόμενου έτους. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση φοβάται ότι νομικά εμπόδια μπορεί να σημαίνουν ότι οι αγορές χρέους της χώρας από την ΕΚΤ θα μειωθούν πολύ πιο πολύ από αυτές άλλων χωρών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock