Επικαιρότητα

Σημαντικές και εκτεταμένες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα – Μόνο ισόβια για ειδεχθή εγκλήματα

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για την αναθεώρηση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που παρουσίασαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας πλέον η ισόβια κάθειρξη θα είναι η μοναδική για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της ανθρωποκτονίας, του ομαδικού βιασμού, του θανατηφόρου βιασμού και της θανατηφόρας ληστείας. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αυστηροποίηση του αδικήματος της σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης καθώς προβλέπεται η αύξηση της ποινής από πρόσκαιρη κάθειρξη έως 10 έτη σε πρόσκαιρη κάθειρξη έως 15 έτη. Επιπλέον, προστίθενται στην έννοια της βαριάς σωματικής βλάβης η αναπηρία και η μόνιμη παραμόρφωση. Η διάταξη αυτή έρχεται μετά από τις περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, όπως αυτή της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Η Δικαιοσύνη είναι ο πυλώνας της Δημοκρατίας, που αφορά σε όλη την κοινωνία και η προσπάθεια αλλαγών δεν εξαρτάται από συγκεκριμένες απόψεις, αλλά από το πως θα βελτιώσουμε το Ποινικό Δίκαιο. Είναι ένα μήνυμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι παρούσα και προστατεύει τη ζωή και τα αγαθά των ελλήνων πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock