ΕνημέρωσηΠολιτική

Σκέρτσος: Ούτε προσχηματικό, ούτε προεκλογικό το μέρισμα της ανάπτυξης

Δέκα συν ένα λόγους για να είναι οι πολίτες αισιόδοξοι, παραθέτει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Για να καταλήξει στο πολιτικό σκεπτικό του, ότι το μέρισμα της ανάπτυξης δεν είναι «ούτε προσχηματικό ούτε προεκλογικό», ούτε έχει «στενό εκλογικό ορίζοντα», διότι υπηρετεί, όπως αναφέρει, «ένα σχέδιο 10ετούς μετασχηματισμού της χώρας». Με στόχο, η Ελλάδα του 2030 που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, να είναι «πιο παραγωγική, πιο εξωστρεφής, πιο πράσινη και ψηφιακή, αλλά κυρίως πιο δίκαιη για τη νέα γενιά».

Πίσω λοιπόν από τη δέσμη εξαγγελιών οικονομικού ενδιαφέροντος που παρουσίασε ο πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο στη ΔΕΘ, «κρύβεται μια σχετικά αθέατη στους πολλούς, ιστορία οικονομικού, παραγωγικού και τεχνολογικού μετασχηματισμού της χώρας. Είναι αυτός ακριβώς ο μετασχηματισμός κράτους και οικονομίας, που συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια παράλληλα με την κρίση, ο οποίος μεγεθύνει εκθετικά το ΑΕΠ, διορθώνει διαρθρωτικές αδυναμίες του παραγωγικού μας υποδείγματος και δίνει τη δυνατότητα να επιστρέφουμε σε όλη την κοινωνία το μέρισμα του νέου πλούτου που παράγεται πλέον στη χώρα», γράφει εισαγωγικώς ο υπουργός Επικρατείας, παραθέτοντας εν συνεχεία τους 10+1 λόγους που «πρέπει να μας κάνουν να αισιοδοξούμε».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock