ΕνημέρωσηΠολιτική

Κατσανιώτης: 120 Έλληνες και Κύπριοι του Σουδάν θέλουν να μετέχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή 120 Έλληνες και Κύπριοι έχουν δηλώσει πως θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αποστολή απεγκλωβισμού από το Σουδάν όταν αυτό γίνει εφικτό

Όπως εξήγησε, όταν υπάρξει εκεχειρία το ζητούμενο είναι από εκεί όπου βρίσκονται οι Έλληνες να πάνε στο αεροδρόμιο, μέσω ασφαλούς διόδου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε στην ΕΡΤ πως υπάρχει προετοιμασία και από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι να «μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το αεροδρόμιο, όταν αυτό είναι εφικτό, με μια ομάδα που θα παρέχει και ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Μάλιστα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα πως όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, αυτό το σχέδιο θα προχωρήσει.

Επίσης, αναφέρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, υπό τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκο Δένδια, κατά την οποία συζητήθηκαν η κατάσταση στο Σουδάν, η ασφάλεια των Ελλήνων και μελών της οικογένειάς τους, καθώς και τα σχέδια για τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα, σε συντονισμό και στο πλαίσιο της ΕΕ, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Τέλος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης ευχαρίστησε την ελληνική κοινότητα στο Χαρτούμ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock