888 Σκουρλέτης -Δήμαρχος Λευκάδας: Επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΟΤΑ | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σκουρλέτης -Δήμαρχος Λευκάδας: Επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΟΤΑ

Σκουρλέτης -Δήμαρχος Λευκάδας: Επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΟΤΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, με τον δήμαρχο Λευκάδας, Κωνσταντίνο ∆ρακονταειδή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για ένα αναγκαίο έργο που δρομολογεί ο δήμος και αφορά στην αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού της πόλης της Λευκάδας. Επίσης, ο κ. Δρακονταειδής αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτό της εισαγωγής νέων κριτηρίων για τη δικαιότερη κατανομή της χρηματοδότησης των ΟΤΑ, τη Δημοτική Ραδιοφωνία Λευκάδας, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τον Δήμο Λευκάδας.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία στη διάθεση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης («ΦιλόΔημος» Ι και ΙΙ) συνολικού ύψους 740 εκατ. ευρώ για το 2018, με αφορμή τη σημερινή υπογραφή δύο προσκλήσεων συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και την υλοποίηση έργων συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, ύψους 60 και 50 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, με τις οποίες ενεργοποιείται το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η πραγματικότητα των αυξημένων αναγκών των δήμων θέτει εκ των πραγμάτων ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΟΤΑ, στην κατεύθυνση της δικαιότερης κατανομής των διαθέσιμων πόρων. Αναφορικά με την υλοποίηση των έργων, συμφωνήθηκε η δημοτική Αρχή να καταθέσει τις σχετικές μελέτες, οι οποίες και θα εξεταστούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα 14 ανοιχτά προγράμματα για υποβολή αιτήσεων από ανέργους (πίνακας)

Συνολικά 14 προγράμματα είναι ανοιχτά από τον ΟΑΕΔ στα οποία οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *