888 Σκουρλέτης με δήμαρχο Γόρτυνας: Επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΟΤΑ | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σκουρλέτης με δήμαρχο Γόρτυνας: Επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΟΤΑ

Σκουρλέτης με δήμαρχο Γόρτυνας: Επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΟΤΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, με τον Δήμαρχο Γόρτυνας, Νικόλαο Σχοιναράκη.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, συζητήθηκε το μείζον θέμα της οικονομικής βιωσιμότητας του δήμου, καθότι ο δήμος Γόρτυνας έχει ενταχθεί σε «Πρόγραμμα Εξυγίανσης» και παρακολουθείται από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα λειτουργίας του δήμου, με έμφαση στις ανάγκες σε εξειδικευμένο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Ο κ. Σχοιναράκης ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του δήμου για τη σημερινή συνάντηση, καθώς και για την αμέριστη αρωγή και ενεργή συνεργασία τόσο των στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών όσο και του Παρατηρητηρίου, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός για να γίνει δημοσιονομικά πιο βιώσιμος ο δήμος και να αντιμετωπιστούν οι βασικές αδυναμίες, ελλείψεις και τα προβλήματα, που εμποδίζουν την περαιτέρω τοπική ανάπτυξή του.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκε από την δημοτική Αρχή, το ζήτημα της δικαιότερης κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, βάσει των οποίων χρηματοδοτούνται οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη λογική των επερχόμενων θεσμικών μεταρρυθμίσεων του υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία και την οργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η πραγματικότητα των αυξημένων αναγκών, δήμων με μεγάλη γεωγραφική έκταση και διασπορά οικισμών, θέτει εκ των πραγμάτων ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΟΤΑ, στην κατεύθυνση της δικαιότερης κατανομής των διαθέσιμων πόρων.

Ενημέρωσε, επίσης, τον δήμαρχο για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία αφορούν στην προμήθεια μηχανημάτων έργου, την κατασκευή Παιδικών Χαρών, την ύδρευση και την αποχέτευση, την αποκατάσταση δημοτικών κτηρίων, την αγροτική οδοποιία και άλλες, πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις, συμπληρωματικού χαρακτήρα σε άλλα προγράμματα, που πρόκειται να ενεργοποιηθούν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα, στην κατεύθυνση στήριξης των δήμων για την ανάπτυξη των πολιτικών, αναπτυξιακών μέσων και δράσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η τοπική ανάπτυξη και βιωσιμότητα, μετατρέποντάς την σε μοχλό ανάπτυξης ολόκληρης της Περιφέρειας.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός – Κύπρος: Κι άλλος νεκρός – 35 νέα κρούσματα

Ακόμη ένα νεκρό μετράει η Κύπρος από τον κορονοϊό, όπως ανακοινώθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *